2023-06-13 10:00Pressmeddelande

Premiär för årets föreställning från Hälsinge Låtverkstad

Hälsinge Låtverkstad 2023. Foto Ulrika VedholmHela härliga gänget i Hälsinge Låtverkstad som står bakom sommarens föreställning. Foto Ulrika Vedholm

Följ med på en resa genom mystiska skogar, rafflande rollspel och den snåriga vägen genom tonåren i Hälsinge Låtverkstads nya föreställning – Troll och tärningar!

Press är välkommen på vårt fina genrep, Träteatern i Järvsö, måndag den 19 juni kl. 19.00!

Kontakta:

Johanna Bölja Hertzberg

Föreställningen spelas 20, 21 och 22 juni 2023 på Träteatern i Järvsö.

Manus och regi av Maya Lindh.

Biljetter bokas på www.kulturbiljetter.se eller genom att ringa Stenegårds världsarvscentrum, telefon 0651-34 00 21.

Ungdomar under 18 år går gratis, men bör ändå boka biljetter så de får plats.

Handling - Troll och tärningar

När några praoelever på en av Hälsinglands kommuner kommer över topphemlig information som avslöjar kommunens planer om att exploatera en urskog och alla dess mytologiska varelser, börjar ett hisnande spionäventyr. Samtidigt följer ett gäng småsyskon dramatiken via sitt rollspel i källaren. Men finns det verkligen magiska väsen i skogen? Vem är det egentligen som står bakom de onda planerna? Hur ska man veta vilka vuxna man kan lita på och när är man, eller blir, vuxen själv? Finns det någonting mittemellan barn och vuxen, och vart börjar och slutar det i så fall?

Följ med på en resa genom mystiska skogar, rafflande rollspel och den snåriga vägen genom tonåren i Hälsinge Låtverkstads nya föreställning – Troll och tärningar!

 

Om Hälsinge Låtverkstad

Du kan vara med om du är mellan 12-18 år och bor i Hälsingland. Den första rep-helgen blir i oktober. Vi har sedan 2006 avslutat läsåret med att framföra en föreställning som jobbats fram under året. Innan dess gjorde spel- och sångverkstan konserter, skivinspelningar och skolturnéer. Mycket av innehållet i Hälsinge Låtverkstads föreställningar kommer från deltagarnas egna idéer och funderingar. Vi tar hjälp av duktiga regissörer och manusförfattare som tillsammans med Låtverkstans ledare skapar en unik föreställning med musik, dans och teater.

Ett läsår med Hälsinge Låtverkstad är från oktober – juni. Ansökan till Låtverkstan läsår 23/24 öppnar under våren 2023. Ansök senast 30 september varje år.

Läs mer! www.bilda.nu/halsingelatverkstad Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Ulrika Vedholm
Kommunikatör, Bilda Mitt
Ulrika Vedholm
Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner)