2016-06-15 10:10Pressmeddelande

Hälsinge Låtverkstad - sommarens föreställning

null

Här är gänget bakom sommarens höjdpunkt, Hälsinge Låtverkstads nyskrivna föreställning - Förvandlingen. För tionde året sätter ungdomarna upp en musik och dansföreställning på Träteatern i Järvsö som alltid lockar en stor publik. Den 21 juni är det premiär!


Välkommen på genrep och föreberedelser!

Press är välkommen måndag 20 juni från kl 15.00. Träffa ungdomarna som förbereder sig och berättar om sina tankar kring årets föreställning. Helsingegården och Träteatern i Järvsö. Genrepet börjar den 20/6 kl. 18.00!

_________________

Hälsinge Låtverkstad

Hälsinge Låtverkstad är en folkmusikutbildning för ungdomar mellan 13 och 18 år i Hälsingland. Låtverkstan startades 2002 och drivs i studiecirkelform av Studieförbundet Bilda GävleDala i nära samarbete med Hälsinglands Musik- och Kulturskolor.

Hälsinge Låtverkstad presenterar stolt musik-, dans- och berättarföreställningen FÖRVANDLINGEN

"Vi föds, lever och dör. Varje dag är en dag av förändring. För att fånga detta flöde är språket vagt: var börjar en älv och var slutar den? Och hur kan man bli vuxen i denna värld av förändring?”

Den sista natten är nyskriven föreställning för ungdomarna i Hälsinge Låtverkstad, där musik, dans och teater bildar en härlig show med energifyllda ungdomar. Årets föreställning är skriven av Gunnar Steiner från Bollnäs och regisserad av Maya Lindh, Bergsjöbördig regissör och skådespelare nu verksam i London. En berättelse fylld av sång, dans och musik med 20 ungdomar med den ena foten taktfast stampande i traditionen, och den andra lekfullt dansande mot framtiden.
Hälsinge Låtverkstad är pionjärerna som vid starten 2002 satte ribban högst av alla i arbetet med att inspirera barn och ungdomar att spela folkmusik. Det är det hittills mest omfattande av alla barn- och ungdomsverksamheter på folkmusikområdet. Över 400 ungdomar har deltagit i Hälsinge Låtverkstad sedan starten.

Föreställningsdatum:
21 juni kl 19 - Träteatern, Järvsö
22 juni kl 19 - Träteatern, Järvsö
23 juni kl 19 - Träteatern, Järvsö

Entré: 180 kr inkl serviceavgift. Fri entré för barn och ungdomar upp till 18 år! Biljetter till Järvsö bokas på www.kulturbiljetter.se eller Stenegårds kontor, tel: 0651-34 00 21. Hälsinge Låtverkstad drivs av Studieförbundet Bilda med stöd av Kulturutveckling Region Gävleborg, Hälsinglands musik & kulturskolor och Stenegård

________________

Kontaktperson: Staffan Jonsson Kulturkonsulent
Studieförbundet Bilda GävleDala
Stenegård 8
82040 Järvsö

Plats: Hälsinge Låtverkstad Järvsö

Postadress: Stenegård 8, 820 40 Järvsö

Telefon: 0651-565 262

Mobil: 073-838 73 30

E-post: staffan.jonsson@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Ämnen: Musik

Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.