2015-05-04 11:25Pressmeddelande

Den sista natten - en musik och dansföreställning med Hälsinge Låtverkstad

null

Hälsinge Låtverkstad

Hälsinge Låtverkstad är en folkmusikutbildning för ungdomar mellan 13 och 18 år i Hälsingland. Låtverkstan startades 2002 och drivs i studiecirkelform av studieförbundet Bilda GävleDala i nära samarbete med Hälsinglands Musik- och Kulturskolor.

Hälsinge Låtverkstad presenterar stolt musik-, dans- och berättarföreställningen DEN SISTA NATTEN.

"Kajsa och Anna är de bästa av vänner. De hänger ihop i vått och torrt och kan prata om allt. När Anna en dag berättar att hon ska gifta sig blir hennes vän plötsligt sjuk och dör strax där på. Men natten före bröllopet knackar det på Annas dörr; där står Kajsa!"

Den sista natten är nyskriven föreställning för ungdomarna i Hälsinge Låtverkstad, där grenarna berättande, musik, dans och teater bildar ett eget träd. Nytt för i år är de unga berättare som bär historien framåt. Kersti Ståbi, professionell berättare bördig från Korskrogen, har skrivit historien och lett berättarverkstan under året. Drygt 30 ungdomar från Hälsinglands alla hörn bär fram sagan med hjälp av dans, sång, musik och berättande.

Föreställningsdatum16 juni kl 19 - Träteatern, Järvsö
17 juni kl 19 - Träteatern, Järvsö
18 juni kl 19 - Kulturhuset, Bollnäs (se separat Facebook-sida)

Entré: 180 kr inkl serviceavgift. 90 kr för ungdom/stud. upp till 18 år.

Biljetter till Järvsö bokas påhttp://www.kulturbiljetter.se/eller Stenegårds kontor, tel: 0651-340021
Biljetter till Bollnäs föreställningen bokas påhttp://www.bollnas.se/biljetter eller på kulturhusets reception.

________________

23-24 maj, Helsingegården i Järvsö, kl 9.00-15.30

Välkommen på repetition och träffa ungdomarna i Hälsinge Låtverkstad när de arbetar med det sista på föreställningen. På plats är också regissören Maya Lindh, rötter i Bergsjö och nu boende i London.

________________

13-15 juni kl 9.00-15.30, Helsingegården och Träteatern i Järvsö. Genrep den 15/6 kl. 18.00!

Välkommen på genrep och föreberedelser. Sista repet med alla på plats på Helsingegården och Träteatern i Järvsö. Vi bygger upp scenen med ljus och ljud.

_________________

Kontaktperson: Johanna Bölja Hertzberg Kulturkonsulent
Studieförbundet Bilda GävleDala
Stenegård 8
82040 Järvsö
0651-565263
070-2400813

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.