2023-04-20 04:50Pressmeddelande

Upplev glädjen i Musikschlaget

Finalen i Musikschlaget 2022.Finalen i Musikschlaget 2022.

Musikschlaget är Sveriges största och glädjerikaste musikfest för och av musiker med funktionsnedsättningar. Nu är vårens deltävlingar spikade, häng med och upplev glädjen på plats! 

 

Musikschlaget är melodifestivalen för personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) som arrangeras årligen, sedan 2011 av Studieförbundet Bilda tillsammans med Maitraiders, en daglig verksamhet i Sundsvall, i samarbete med Folkets Hus och Parker och med stöd av Arvsfonden och Omnia Assistans. På scenen medverkar band och soloartister med eget material eller covers, alla bidrarsitt eget sätt. 

 

Åtta deltävlingar

Musikschlagets består av åtta deltävlingar runt om i landet där flera bidrag tävlar om en plats till den stora riksfinalen som hålls den 11 november 2023 i Sundsvall. En vinnare från varje stad utses och två wildcards tävlar sedan i finalen.  

 

Artisterna får de bästa förutsättningarna för att framföra sina bidrag på scenen, precis som de själva önskar. Det handlar om proffsigt ljud och ljus och hela riksfinalen livesänds. Musikschlaget bjuder på glädje, spänning, dramatik och en plats i rampljuset för de som kanske inte alltid får den plats de förtjänar. 

 

Nu är datum och plats spikade för alla årets deltävlingar som arrangeras i olika städer längs vårt avlånga land - se listan nedan för just din stads deltävling! 

Vårens åtta deltävlingar:

1. Göteborg – 23 april 2023

Tid: 17.00
Plats: Selma Lagerlöf Center
Biljetter: Fritt inträde. Swisha valfri summa.

 Evenemang på Facebook

Deltävlingen sänds även live på YouTube! 

2. Jönköping – 6 maj 2023

Dörrarna öppnas kl 16:30 och det serveras tacobuffé
Start ca kl 18:00
Plats: Birkagården Folketshus
Biljetter: Fri entré

Evenemang på Facebook

3. Sundsvall – 13 maj 2023

Birsta City

Evenemang på Facebook 

4. Helsingborg – 14 maj 2023

Tid: 16.30
Plats: Dunkers kulturhus, Kungsgatan 11.
Biljetter: Fritt inträde. Swisha valfri summa.

Evenemang på Facebook 

5. Umeå – 25 maj 2023

Tid: 18.00
Plats: Ersboda Folkets Hus

Evenemang på Facebook 

6. Smedjebacken – 27 maj 2023

Folkan Smedjebacken

Evenemang på Facebook 

7. Stockholm – 31 maj 2023

Tid: 18.00
Plats: Boo Folkets Hus
Biljetter: 50kr

Evenemang på Facebook 

8. Köping – 3 juni 2023

Folkets Hus Köping

Evenemang på Facebook Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Ulrika Vedholm
Kommunikatör, Bilda Mitt
Ulrika Vedholm
Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner)
Olle Norberg
Enhetschef, Bilda Mitt
Olle Norberg
Ansvarig för Musikschlaget