2023-08-29 05:30Pressmeddelande

Studieförbundet Bilda på Live At Heart 2023

Musiker med huvud framböjt.

Live at Heart är en av Skandinaviens största showcase-festivaler och branschkonferenser. Studieförbundet Bilda är medarrangör till festivalen som bland annat bidrar med seminarier, workshops och det egenutvecklade succéformatet diasert som kombinerar konsert med samtal. 

 

Live at Heart kommer att äga rum på klubbar, hotell, kyrkor, restauranger och gator i Örebro under perioden 30 augusti2 september.  Festivalen Live at Heart ger tillfälle för nya artister att möta etablerade aktörer och utbyta erfarenheter.  

 

Här bildas möten mellan hundratals artister och aktörer inom branschen för att umgås, skapa och utvecklas inom sitt område. Aktörerna kommer från olika bakgrunder, kulturer och branscher.  

Årets Bilda-band

I år har elva akter anmält sin medverkan genom Studieförbundet Bilda. Det är aktörer som regelbundet repar i lokaler tillhandahållna av Bilda.  

Bilda-banden som kommer uppträda på årets Live at Heart är: Mad Kai, Drivet, BISTER, Karl Knut Sigurd, Alice Westling Band, Maria Alvebro, Reedon Green, Rudyard, The Livelong June, Simon Lindström samt Klara Andén.  

 

Vi är stolta att kunna presentera ett gäng handplockade band från Bilda till årets festival! Vi tror att det kommer blir en riktigt bra festival med många härliga möten, säger Simon Ledstam, profilområdesansvarig Kultur för Bilda Svealand.  

Årets diaserter

En diasert är en kombination av dialog och konsert, där artister i ett renskalat format framför låtar och i ett samtal berättar om livet i och med musiken. Konceptet har utvecklats av Studieförbundet Bilda och är sedan 2017 ett mycket uppskattat inslag Live at Heart-festivalen. Samtalen leds av Magnus Sundell, programproducent på Bilda.   

 

Live at Heart och Studieförbundet Bilda är glada att presentera två diaserter på Örebro Konserthus under 2023 års festival. Medverkande i dessa två är Martin Hederos och Mariam Wallentin. 

 

– Det känns roligt att i år få presentera två så oerhört mångsidiga musiker och artister som Martin Hederos och Mariam Wallentin. Båda har ett vidöppet och nyfiket förhållningssätt till musik, som ligger väl i linje med den kreativitet som vi på Bilda vill inspirera till, säger Magnus Sundell 

 

Martin Hederos diasert äger rum torsdag 31 augusti och Mariam Wallentin fredag 1 september. 

 

Läs mer på Bildas hemsida!

 

Läs mer på officiella hemsidan!

 

 


Ämnen: Musik

Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Magnus Sundell
Programproducent, förbundskansliet
Magnus Sundell
Simon Ledstam
Konsulent och teamledare kultur, Bilda Svealand
Simon Ledstam