2022-08-22 11:56Pressmeddelande

Live at Heart-festivalen I Örebro

Musiker med huvudet framböjt.

Live at Heart är en av Skandinaviens största showcase-festivaler och branschkonferenser. Studieförbundet Bilda är medarrangör till festivalen som bland annat bidrar med seminarier, workshops och det egenutvecklade succéformatet diasert. 

Live at Heart kommer att äga rum på klubbar, hotell, kyrkor, restauranger och gator i Örebro under perioden 31/8 – 3/9.  Publiken får ta del av livemusik, workshops och seminarier om dagens musikbransch. 

Artister in på livet

En diasert är en kombination av dialog och konsert, där artister i ett renskalat format framför låtar och i ett samtal berättar om livet i och med musiken. Konceptet har utvecklats av Studieförbundet Bilda och är sedan 2017 ett mycket uppskattat inslag i Live at Heart-festivalen. Samtalen leds av Magnus Sundell, programproducent på Studieförbundet Bilda.  

– Det är väldigt roligt att ännu en gång få hålla i diaserter på Live at Heart. För många av oss är musik något ytterst meningsfullt, till och med livsviktigt, så det är spännande att få ta del av erfarenheter från dem som bidrar med musiken i våra liv, säger Magnus Sundell 

Live at Heart ger tillfälle för nya artister att möta etablerade aktörer och växla erfarenheter. Här bildas möten mellan hundratals av artister och aktörer inom branschen för att umgås, skapa och utvecklas inom sitt område. Aktörerna kommer från olika bakgrunder, kulturer och branscher.  

Bilda som medarrangör och presentatör 

Live at Heart och Studieförbundet Bilda är glada att presentera två diaserter under 2022 års Live at Heart. Medverkande i dessa två är Helen Sjöholm & Anna Stadling och Tomas Andersson Wij. Bilda är också medarrangörer till samtliga workshops och seminarier tillsammans med Live at Heart, Sensus och Scenit.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Magnus Sundell
Programproducent, förbundskansliet
Magnus Sundell
Simon Ledstam
Konsulent och teamledare kultur, Bilda Svealand
Simon Ledstam