2018-12-14 08:52Pressmeddelande

Stannes med Soy stödjer Musikhjälpen 2018

Bandet med det lilla extra av allt, Stannes med Soy är extra peppad för årets tema hos Musikhjälpen - Alla har rätt att funka olika. Nu åker de på insamlingsturné.Bandet med det lilla extra av allt, Stannes med Soy är extra peppad för årets tema hos Musikhjälpen - Alla har rätt att funka olika. Nu åker de på insamlingsturné.

Stannes med Soy stödjer Musikhjälpen 2018

Bandet med det lilla extra av allt, Stannes med Soy är extra peppad för årets tema hos Musikhjälpen - Alla har rätt att funka olika. Nu åker de på insamlingsturne med specialstripad turnébuss.

- Helt självklart tycker vi! Vi vill gärna fortsätta med insamlingen som Musikschlaget påbörjade, säger Soy Johansson, och målet är att samla in 150 000 kr innan året 2018 är slut .

- Hjälp oss att stödja Musikhjälpen, skänk en slant i vår bössa, säger bandet tillsammans i kör.

Bandet består av Micke Jonsson, Roger Jonsson, Lasse Wickström och Soy Johansson och tillsammans åker nu ut på turné runt i om Västernorrlands län. Med en egen turnébuss prydd med specialdekaler för MH18 ska de tillsammans med sin manager Pernilla Eurenius, spela, sjunga och samla in pengar till förmån för Musikhjälpen.

Fredagen den 14/12 startar turnén och den börjar i Arenarestaurangen i Timrå kl.18.00 och därefter följer stop i flera matvarubutiker. Northcar med flera kommer också att få besök av Stannes med Soy och förhoppningsvis kommer den slutliga checken med 150 000 kr att kunna lämnas över till Musikhjälpen via livesändning eller via ett fotografi till buren i Lund.

Media är välkommen att följa med under bandets turné som möjliggjorts tack vare samarbete med Northcar, NHK, Studieförbundet Bilda och Folkets Hus och Parker.

För mer information, kontakta Pernilla Eurenius 072-077 81 29

Länk till insamlingsbössan: www.nu/mh18 eller www.bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/musikschlaget


Musikhjälpen och årets tema:
Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof - och få hjälp sist. Läs mer hos Musikhjälpen.

Musikschlaget är en melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som arrangeras av Studieförbundet Bilda tillsammans med Maitraiders. Läs mer: www.bilda.nu/musikschlaget

 Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Olle Norberg
Enhetschef, Bilda Mitt
Olle Norberg
Ansvarig för Musikschlaget