2018-05-02 15:42Pressmeddelande

​Musikschlaget - en melodifestival med 100% musikglädje!

null

Välkommen till deltävlingen av Musikschlaget den 5 maj, Sveriges melodifestival för funktionshindrade. Här tävlar 5 bidrag om en plats till den stora finalen i Sundsvall i november. Tävlingen, som arrangerades för första gången 2011 i samverkan mellan bandet och den dagliga verksamheten Maitraiders och Studieförbundet Bilda, omfattar nu 8 deltävlingar med 5-15 tävlande bidrag i varje. Men det är långt ifrån bara en tävling - det är känsla, nerver, stor scennärvaro och hundra procent musikglädje.

Musikschlaget är Sveriges största musiktävling för personer med funktionsvariationer. Idén till Musikschlaget föddes av rock- och dansbandet Maitraiders, som deltog i en internationell melodifestival för funktionshindrade i Aten 2006. Utöver att vara ett band är de också en daglig verksamhet i anslutning till ett replokalhus i Sundsvall som drivs av Studieförbundet Bilda.

”Det här kan vi göra, fast mycket bättre”, var Maitraiders devis när de tog initiativ till Musikschlaget i Sverige. Sedan dess har tävlingen gjort succé och vuxit väsentligt.

De som tävlar i deltävlingen i Karlshamn är: Emma Lindblad (Kalmar), HAVA (Karlshamn) Hampus Davinder (Åsa) Viktor Dagman (Stockaryd) Fletch the man (Växjö)

Deltävlingen i Linköping äger rum 5 maj kl 17.00 på Lokstallarna, Karlshamn.
I Musikschlaget medverkar band och soloartister med eget material eller covers och är öppet för alla genrer. Alla bidrag bedöms av en jury utifrån tre kriterier: musikalitet, originalitet och helhetsintryck.

För Studieförbundet Bilda är Musikschlaget en del i en stor musikverksamhet. Medskapande, delaktighet och livstolkning är en viktig del i vår kulturverksamhet. Genom musik och andra kreativa uttrycksformer utvecklas människor och sammanhang. Musikschlaget är en melodifestival med extra mening. Mycket glam, glitter och glädje utlovas.

Fri entré

Mer information om Musikschlaget: www.musikschlaget.se

För mer information, vänligen kontakta:

David Lönneborg, kulturkonsulent
david.lonneborg@bilda.nu
0480-43 20 21

Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt och ansvarig för Musikschlaget: olle.norberg@bilda.nu
Mobil: 077- 941 01 92

Om Bilda Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas. Studieförbundet bildades 1947 och har sina rötter i de svenska folkrörelserna. Vi är en ideell, partipolitiskt obunden organisation med drygt 11 000 aktiva ledare och folkbildningsverksamhet i hela landet, organiserade i sex regioner. Vi har ett förbundskansli i Stockholm och ett studiecenter i Jerusalem. www.bilda.nu

 

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.