2023-05-16 12:10Pressmeddelande

Upplev glädjen – nu är det dags för Musikschlaget 2023

Finalen i Musikschlaget 2022.Finalen i Musikschlaget 2022.

Musikschlaget är Sveriges största och glädjerikaste musikfest för och av musiker med funktionsnedsättningar. Nu är det äntligen dags! På torsdag den 25 maj är det dags för Umeås deltävling. Upplev glädjen på plats!  

 

Musikschlaget är melodifestivalen för personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) som arrangeras årligen, sedan 2011 av Studieförbundet Bilda tillsammans med Maitraiders, en daglig verksamhet i Sundsvall, i samarbete med Folkets Hus och Parker och med stöd av Arvsfonden, Dans & Folkton och Omnia Assistans. På scenen medverkar band och soloartister med eget material eller covers, alla bidrar på sitt eget sätt. 

 

Välkomna att ta del av glädjen, engagemanget och gemenskapen! 

 

Tid: 18.00, insläpp 17.30 

Plats: Studion, Umeå Folkets Hus 

Biljetter: Fritt inträde. Garderob: 25kr.

 

Musikschlaget består av totalt åtta deltävlingar runt om i landet där flera bidrag tävlar om en plats till den stora riksfinalen som hålls den 11 november 2023 i Sundsvall. En vinnare från varje stad utses och två wildcards tävlar sedan i finalen.  

 

Artisterna får de bästa förutsättningarna för att framföra sina bidrag på scenen, precis som de själva önskar. Det handlar om proffsigt ljud och ljus och hela riksfinalen livesänds. Musikschlaget bjuder på glädje, spänning, dramatik och en plats i rampljuset för de som kanske inte alltid får den plats de förtjänar. 

 

Har ni frågor eller funderingar, hör gärna av er till:  

Håkan Wallgren - verksamhetsutvecklare   
hakan.wallgren@bilda.nu

0660-20 12 23
079-060 66 04

 

Olle Norberg - festivalgeneral  
olle.norberg@bilda.nu 

 

Läs mer om Musikschlaget på: 

 Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Olle Norberg
Enhetschef, Bilda Mitt
Olle Norberg
Ansvarig för Musikschlaget
Håkan Wallgren
Verksamhetsutvecklare, Bilda Nord
Håkan Wallgren