2016-02-23 07:39Pressmeddelande

Umefolk i startblocken

null

På fredag öppnar Umefolk portarna på Umeå Folkets Hus. Det blir en helg fylld av musik och dans. Bland medverkande finns såväl musiker från hela världen som från Västerbotten. Bland långväga gäster kan nämnas: Greetings from India (Indien), Kate in the Kettle (UK), Dawn Chorus (Frankrike), Erlend Viken Trio (Norge), Tullara Connors (Australien), Derya Tezcan (Turkiet), Murhaf Fanous (Syrien).

Redan under torsdagen blir det musikhändelser runt om i stan. Det kommer även ges tillfällen för glimtar av de kommande spelningarna, dit vi välkomnas all press.

Torsdag 25 februari:

  • 10.00 El Sistema Umeå och Burnstein Orchestra på Ersängshallen. Konsert med barn och unga från El Sistemas musikklasser. Kontakt: Agneta Högstadius 070-520 59 97
  • 12:10 Etno Caravan på Umeå Universitet i lärarhusets ljusgård. Tjuvstart i Lindellhallen kl 11:55.
  • 15:00 Franska Dawn Chorus och lokala bandet Fårfiolerna spelar för flyktingar på Umebygdens etableringscentrum. Kontakt: Producent Linnea Helmersson 070-274 48 55
  • 18.00 Genrep Allspel, Idun, Folkets hus. Kontakt: Anton Teljebäck 070-329 94 92

Allspelet, Idun, Folkets hus fredag 26 februari kl 18:30

Idun kommer vara välfyllt under allspelet, inte minst på scenen. Över 100 professionella musiker och ca 300 ungdomar och barn medverkar i denna jätteproduktion. Många av de låtar som kommer att framföras ligger dessutom uppe på hemsidan så att vem som helst ska kunna hänga på. Under torsdagen sker repetition i Idun, Umeå Folkets hus från kl 18:00 och genrep under fredagen kl 16.

– Allspelet kan bli hur stort som helst, säger producenten Stefan Gyllenberg. Musiker från hela världen står på scen tillsammans med barn och unga från Umeå med omnejd!

Presskontakt och ackreditering

Stefan Gyllenberg – producent Umefolk
stefan@umefolk.com
070-252 36 86

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Ämnen: Musik

Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.