2019-09-05 14:14Pressmeddelande

Tre svenska band på festival i Betlehem

Greybeards från Gävle medverkar tillsammans med Spring City Music och Skogsfönk från Jönköping i kulturfestivalen Dandanat i Betlehem  i mitten av september.  På Dandanat får svenska och palestinska band möjlighet att mötas för att umgås, repetera och uppträda tillsammans.

– Vi ser fram emot att få spela på festivalen Dandant i Betlehem men också att få möta och musicera med palestinska musiker. Det känns som en stor förmån att få uppleva så unika och dynamiska mötesplatser som Jerusalem och Betlehem, säger Annie Kullé i Spring city Music.

Det är band som har studiecirkel hos Bilda som varje år har möjlighet att ansöka om att följa med på resan för att medverka i Dandanat.

– Genom vårt långvariga arbete i Mellanöstern har vi möjlighet att låta svenska och palestinska musiker mötas för att dela erfarenheter med varandra, säger Sara Thorstensson, Utvecklingsansvarig Kultur på Bilda.

Dandanat arrangeras i ett samarbete mellan Studieförbundet Bilda och kultur- och utbildningsorganisationen Diyar i Betlehem. Utöver workshops och uppträdanden tillsammans med de palestinska artisterna omfattar resan även studiebesök i Israel och Palestina.

– Det ska bli kul med det kulturella utbytet med de lokala musikerna. Men även att få se alla historiska platser, få fördjupa sig i konflikten, äta sig fet på falafel och kanske få sig en kallsup i Döda havet, säger Adam Friberg i Skogsfönk.

Festivalen Dandanat genomförs 12-14 september och Resan kommer äga rum 10-17 september.

Studieförbundet Bilda driver det egna studiecentret Swedish Christian Study Centre i Jerusalem, dit grupper och enskilda kommer för möten och studier. En viktig del av verksamheten är att planera och ta emot resegrupper från Sverige i regi av Bilda.

Kontakt Greybeards: Olle Westlund, olle.westlund@hotmail.com, 073-031 12 40

Kontakt Spring City Music: Noomi Thorstensson, noomi.t@hotmail.com, 070-913 61 33

Kontakt Skogsfönk: Björn Hagstedt, hagstedtbjorn@gmail.com, 0762-10 44 52


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Sara Thorstensson
Utvecklingsansvarig kultur, förbundskansliet
Sara Thorstensson
Magnus Stenberg
Verksamhetsutvecklare Mellanöstern, förbundskansliet
Magnus Stenberg