2013-03-05 10:49Pressmeddelande

Tolv steg för alla normalstörda

null

Pressmeddelande från Studieförbundet Bilda

Stockholm 5 mars 2013

TOLV STEG FÖR ALLA NORMALSTÖRDA

Den 19 mars bjuder Studieförbundet Bilda in till en kväll där prästen Olle Carlsson och musikern Irma Shultz Keller – med humor och allvar, ord och musik – kommer att berätta om hur de själva inspirerats av de 12 stegen och hur det har hjälpt dem att ta sig igenom livets passager.

– Förhoppningen är att det ska ingjuta livsmod i alla som kommer, säger Olle Carlsson.

I höstas släppte Olle Carlsson sin bok "12 steg för hopplösa". Det är en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling och den utgår från den så kallade 12-stegsmodellen. Boken beskriver på ett handfast sätt hur människor med alla sorters livsproblematik kan bearbeta dessa.

Nu i vår ger sig Olle Carlsson, tillsammans med Irma Schultz Keller, ut på turné på temat "12 steg till tro, hopp och kärlek". Tolv städer kommer de att besöka i februari och mars. Den 19 mars kommer turnén till Andreaskyrkan på Söder i Stockholm.

– Vi har tagit fram ett studiematerial utifrån Olle Carlssons bok, berättar Marie Zingmark Huld på Studieförbundet Bilda. Förhoppningen är att vi efter den här kvällen får starta nya samtalsgrupper där människor får möjligheten att våga förändras.

Både Olle Carlsson och Irma Schultz Keller jobbar i Svenska kyrkan, i Katarina församling i Stockholm. De har bland annat varit med och utformat Allhelgonamässan i Allhelgonakyrkan och de har båda erfarenhet av att arbeta med de 12 stegen.

Tid:   Tisdag 19 mars kl 19.00–21.00
Entré:   100 kr
Läs mer:   www.bilda.nu/12steg (Här finns även studiematerialet för nedladdning)

Turnén arrangeras av Studieförbundet Bilda i samarbete med S:t Lukas och Katarina sociala företagande.

Ytterligare upplysningar lämnas av:
Marie Zingmark Huld, Studieförbundet Bilda
08-727 18 17, marie.zingmark.huld@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.