2015-08-20 13:05Pressmeddelande

Svenska akter till kulturfestival i Betlehem

null

Studieförbundet Bildas kulturfestival i Betlehem, Dandanat, är tillbaka och firar sin tionde upplaga i mitten av september. Årets svenska musik- och dansgrupper är Caotico från Umeå, RONDA från Rättvik, Ricochet Rockers från Jönköping och Fourever från Karlshamn/Olofström. Förutom festivalen i Betlehem blir det även framträdanden i Jerusalem för de medverkande akterna. 

Bilda arrangerar nu den tionde Dandanatfestivalen, 10-12 september, där svenska musik- och dansgrupper får möjlighet att skapa musik och dans tillsammans med palestinska musiker och dansare.

Bilda arrangerar Dandanat tillsammans med International Center of Bethlehem, ICB. Senast festivalen och kulturutbytet arrangerades var i juni 2013.

De fyra svenska grupperna har under våren förberett sig inför resan genom studiecirklar. Grupperna som valts ut den här gången är:
Caotico (pop), Umeå
RONDA (folkpop), Rättvik
Ricochet Rockers (breakdance), Jönköping
Fourever (hårdrock), Karlshamn/Olofström

Under veckan i Israel och Palestina kommer det förutom det musikaliska kulturutbytet även bli studiebesök på historiska och religiösa platser. Men framför allt möten med människor och organisationer som på olika sätt lever med och i konflikten.

Shower under resan:
10-12 september - Dandanatfestivalen, Dar Annadwa/Betlehem
14 september - Al Ma'mal, Jerusalem

MER INFO:

Wilhelm Blixt, Samordnare Kultur
Studieförbundet Bilda 

Telefon: 08-727 17 49
Sms: 076-812 62 15
E-post: wilhelm.blixt@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.