2016-12-27 08:15Pressmeddelande

Suzanne Osten kommer till Existentiell Filmfestival Dalarna

null

I april är Existentiell Filmfestival Dalarna tillbaka för fjortonde gången med en ny festival. På temat ”Den du älskar” kommer festivalens deltagare att samtala kring aktuella filmer om kärlek, längtan och nära relationer i förhållande till individens frihet och samhällets och familjens krav. Medverkar gör bl. a regissören och dramatikern Suzanne Osten, författaren och läkaren Lars H Gustafsson och författaren Maria Sveland.

Den 6 – 7 april 2017 går den fjortonde existentiella filmfestivalen i Falun av stapeln på temat ”Den du älskar” där inbjudna gäster och publik kommer att tala om filmens relation till människans behov av kärlek och närhet. ”Med hjälp av underbara filmer ska vi diskutera riktiga hjärtefrågor i en tid då behovet av samtal om öppenhet och kärlek är stort” menar Stefan Björnlund, projektledare för EFD. Som festivalreflektörer medverkar regissören och producenten Sara Broos och författaren Mikael Timm. Festivalen bjuder även på samtal med filmskaparen Suzanne Osten och bland filmerna som visas ser vi den kritikerrosade Min pappa Toni Erdmann av Maren Ade och Suzanne Ostens uppmärksammade Flickan, mamman och demonerna.

Existentiell Filmfestival Dalarna är filmfestivalen som sätter samtalet i fokus där både allmänmänskliga och existentiella frågor diskuteras i förhållande till samhällsaktuella teman. Sedan 2003 har EFD bjudit på intressanta reflektioner kring utvalda filmer där öppna samtal förs av inbjudna gäster och deltagande publik. EFD arrangeras av Högskolan Dalarna, Studieförbundet Bilda, Sigtunastiftelsen samt Film i Dalarna.

Kontakt:
Stefan Björnlund projektledare
stefan.bjornlund@existentiellfilmfestival.se
Tel: 070-932 28 64

Foto: Ulrika Vedholm
ulrika.vedholm@bilda.nu

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.