2018-01-16 10:27Pressmeddelande

​Studieförbundet Bilda och Örebro länsteater inbjuder till en studiecirkel med tema teater, samhällsförändring och demokrati utifrån pjäsen Imorgon är nu.

null

Studiecirkeln bjuder dig att följa med bakom kulisserna på teatern, möta medverkande och ta del av manus. I cirkeln ingår också en föreläsning om samhällsförändring och demokratins framväxt. Självklart ser vi även föreställningen tillsammans. Avslutningsvis samtalar vi och reflekterar vi kring föreställningen och vad den kan säga oss om dagens samhälle. Vi möts på Örebro teater följande tillfällen:

  • 27 februari kl 18.00-20.15: Bakom kulisserna på teatern och presentation av föreställningen. Vi möter några av de medverkande och läser delar av manus tillsammans med regissör Malin Stenberg
  • 13 mars kl 18.00-20.15 Föreläsning: ”Samhällsförändring då och nu”
  • 10 april kl 18.00-22.00 Föreställningen Imorgon är nu
  • 24 april kl 18.00-20.15 Gemensam reflektion kring föreläsningen och föreställningen.

Plats: Örebro teater, Storgatan 1.
Pris: 350 kr, inkl biljett till föreställningen. Fika finns att köpa på plats.
Anmälan: www.bilda.nu/imorgonarnu.

Studiecirkeln är en del av samtalsserien Att värna demokratin.

Om föreställningen Imorgon är nu:

Imorgon är nu är ett epos som tar oss igenom Örebros historia från 1917 fram till idag. Tillsammans med ett par familjer får vi följa med på en resa genom stort och smått under ett århundrade när vårt lokala samhälle förändrades i grunden. Det blir en dramatisk berättelse om kärlek och sorg, drömmar och besvikelser, folkrörelser, storstrejker, emigration och världskrig. Mer information om pjäsen Imorgon är nu kan du läsa här: http://www.orebrolansteater.se/forestallningar/imorgon-ar-nu/

Petra Weckström, VD Örebro Länsteater:

Kulturen fyller en viktig funktion i det demokratiska samhället. I tider som dessa, när vi ser att öppenhet och tolerans hotas på olika sätt, är det extra viktigt att hålla samtalet om samhällsförändring levande. Jag vet att teaterlokalen är en bra arena för samtal och diskussioner och är glad att vi kan bjuda in till denna studiecirkel utifrån vår pjäs Imorgon är nu."

Ida Eriksson, konsulent på Studieförbundet Bilda:

"Bildning, kultur och samtal är av yttersta vikt för ett demokratiskt samhälle. Vår målsättning är att Studiecirkeln baserad på Imorgon är nu ska utmana människor att reflektera över och kanske omvärdera, sin tillvaro och sin omgivning."

Mer information lämnas av:

Katarina Tolgfors
Kommunikationsansvarig
Örebro Länsteater
Mobil nr. 070-6197788

Ida Eriksson
Konsulent
Studieförbundet Bilda
ida.eriksson@bilda.nu
019-760 14 02

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.