2019-06-19 04:36Pressmeddelande

Studieförbundet Bilda i Almedalen 2019

Newman-Bildascenen i Katolska kyrkans trädgård, AlmedalenNewman-Bildascenen i Katolska kyrkans trädgård, Almedalen

Studieförbundet Bilda är medarrangör till ett stort antal seminarier under Almedalsveckan med fokus på frågor som slow fashion och återbruk, mänsklig hållbarhet, psykisk hälsa, klimat och livsstilcivilkurage, de mest utsatta barnen och religionens plats i samhället. Vi samtalar om mat som religion, att Gud och Google ser oss och om hur vi ska hantera dystopiska framtidsbilder. Vi pratar också om kultur på lika villkor och studieförbundens roll i svenskt musikliv. Det och mycket annat, söndag 30 juni – torsdag 4 juli. 

 

Tillsammans med bland andra Newmaninstitutet arrangerar Bilda 25 seminarier om en rad angelägna ämnen på Newman/Bildascenen i Katolska kyrkans trädgård. Utöver det är vi medarrangörer till ett 20-tal seminarier och andra programpunkter tillsammans med främst Equmeniakyrkan i Vårdklockans kyrka. Där presenterar vi även en diasert – dialog och konsert i ett – med artisten Hanna JärverI ”Brittas Vardagsrum” möter Britta Hermansson bl a talmannen Andreas Norlén i ett personligt samtalBilda inbjuder också till en ”klimatvandring”, med inspiration från pilgrimsvandringens traditioner, tillsammans med Equmeniakyrkan, Svenska kyrkan och Sensus. 

 

- Folkbildningen är en grundbult för ett demokratiskt Sverige. I Almedalen passar vi på att lyfta ett flertal av de frågor som ligger oss varmt om hjärtat som studieförbund. Vi rör oss mellan kreativt skapande, brännande samhällsfrågor och livsnära samtal kring tro och existens, säger Åsa Paborn, förbundsrektor Studieförbundet Bilda. 

 

- Tack vare ett nära samarbete med våra medlemsorganisationer och andra samarbetspartner kan vi erbjuda ett program med både bredd och djup, där mötet och samtalet står i fokus, säger Magnus Sundell, programproducent, Studieförbundet Bilda. 

 

Bildas samarbetspartner kring programmet i Almedalen är:  

Bufff (Barn och ungdom med förälder/familjemedlem i fängelse)Dagens ArbeteDiakoniaDigidelnätverketEnskilda Högskolan StockholmEqumeniaEqumeniakyrkanErikshjälpenGöteborgs RäddningsmissionHela människanJonsereds herrgård/Göteborgs universitetKristna FredsrörelsenNAV SwedenNatur & KulturNewmaninstitutetRPGSeniorNet, Sensus, StudieförbundenS:t LukasSvenska MissionsrådetSveriges Unga KatolikerSwedwatchTidskriften SignumSyrisk Ortodoxa UngdomsförbundetSonglines, Sändaren 

 

Hela Bildas program i Almedalen 2019 
www.bilda.nu/almedalen 

 

 

 

 

 

 


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Fredrik Wallstedt
Kommunikatör, Bildas förbundskansli
Fredrik Wallstedt
Magnus Sundell
Programproducent, förbundskansliet
Magnus Sundell