2015-12-15 07:15Pressmeddelande

Sticka och sprid värmen i vinter - tillsammans kan vi göra skillnad!

null

På många plan blåser kalla vindar i vårt land idag. Vi som studieförbund vill försöka samla goda krafter mot detta och startar därför hantverksprojektet Sprid värmen.

Vi vill utmana alla som vill och kan, att sticka en halsduk (eller något annat värmande) och sedan hänga den någonstans i samhället, t.ex. på ett träd eller en lyktstolpe för att någon som behöver ska kunna få den.

På halsduken fäster man en lapp med texten Jag är inte borttappad - om du fryser är jag din. Varsågod! På lappen som finns på bilda.nu/spridvarmen och som man kan skriva ut och laminera, är texten även översatt till rumänska, engelska och arabiska.

Tillsammans kan vi göra skillnad!
– Som studieförbund ser vi varje dag exempel på att det finns många som vill engagera sig och göra skillnad, säger Magdalena Swahn, initiativtagare till projektet. Under hösten har vårt arbete för asylsökande haft stort fokus och vi vet att det är många som vill vara med och sprida värme till utsatta människor, fortsätter Magdalena. Vi vill på detta sätt erbjuda ett enkelt sätt att göra det på.

Vi tror på idén och vill att fler ska bli inspirerade. Därför vill vi uppmana att ta en bild på halsduken och sprida idén vidare på sociala medier.
#spridvärmen #bildavärme och #hantverkapåverka


Ytterligare upplysningar
lämnas av Magdalena Swahn, konsulent Studieförbundet Bilda,
tel: 0370-414 88, magdalena.swahn@bilda.nu

Mer information: bilda.nu/spridvarmen

Sarah Larsson, kommunikatör Studieförbundet Bilda,
tel: 036-34 21 01, sarah.larsson@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Ämnen: Hantverk

Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.