2016-04-19 11:18Pressmeddelande

Sommarjobba som kulturarbetare

null

Kan du jonglera, sluka eld, spela ett instrument, dansa, agera, eller kanske är en del av en grupp akrobater. Är du skriven i Bollnäs kommun och är mellan 13-24 år? Då är du välkommen att söka de kulturarbeten som Kulturenheten i samarbete med Studieförbundet Bilda erbjuder i sommar. Emil Westberg är konsulent på Bilda och samordnar projektet från Bildas håll.

– Det känns jätteroligt att engagera sig i ett sånt här projekt. Bollnäs kulturskola och kulturenheten i Bollnäs kommun har kört detta projekt i många, många år och nu kan vi på Bilda vara med och bidra till att gatorna i Bollnäs kommun lever upp i sommar.

Audition kommer att hållas i början av maj och efter det kommer kulturarbetarna att placeras på strategiska platser i kommunen med uppdrag att framföra olika upplevelser. Emil Westberg på Bilda är entusiastisk och tror att projektet kommer att lyckat.

–Jag tror att kulturskolans och Bollnäs kommuns erfarenheter kombinerat med Bildas engagemang kommer göra detta till ett storslaget projekt till nytta för alla fantastiska kulturella förmågor som finns i Bollnäs. Så se upp, invånare i Bollnäs kommun, och förbered er på en kulturinvasion i sommar!

Bild:  Emil Westberg planerar för sommarens kulturjobb på Studieförbundet Bilda och utgår från kontoret på Stallet Stenegård i Järvsö.


Gör så här för att söka:

 • Skriv kort om dig själv, hur gammal du är, vad du heter och var du bor.
 • Berätta om inom vilket område du är konstnär, artist och beskriv vad du kan framföra.
 • Lämna kontaktuppgifter så som telefonnummer och epost.
 • Ansökan sänds till:

  Bollnäs kommun
  Kulturkontoret Pelle Larsson
  Collinigatan 12 821 43 Bollnäs
  eller per.larsson@bollnas.se

  Kontaktperson: Pelle Larsson Kulturenheten, per.larsson@bollnas.se

  Kulturenheten och Studieförbundet Bilda kallar till audition som kommer att hållas i början av maj.

  Sista anmälningsdag 2016-04-29

  Krav på körkort: Nej

  Tillgång till egen bil krävs: Nej

  Läs mer.

  Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


  Om Studieförbundet Bilda

  Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.