2014-11-06 08:00Pressmeddelande

Snart tävlar de med sina låtar i Sundsvall

null

Musikschlagets riksfinal i Sundsvall går av stapeln 15 november och de två finalisterna från Umeå är laddade.
- Det är det största jag gjort inom det musikaliska, än så länge, säger Samuel Lindgren.
- Det är kul att jag är i final, första gången jag ställer upp, säger David Söderlund.

Musikschlaget är en alternativ musiktävling som arrangeras av musiker med funktionsnedsättningar för musiker med funktionsnedsättningar med stöd av Studieförbundet Bilda. Samuel Lindgren vann deltävlingen i Umeå i våras medan David Söderlunds låt är ett så kallat wildcard, som valdes ut bland alla bidrag från de åtta regionala deltävlingarna tillsammans med ytterligare en låt.

Samuels låt: Platons grotta

Samuels låt, Platons grotta har många bottnar. Vad är rätt och riktigt? Hur upplever jag världen omkring mig och hur upplever andra den? Vad är verkligt, vad är fantasi?

- Texten tilltalar mig mycket på ett personligt plan, att vara fången i en drömvärld. Det känner jag ofta eftersom jag är autistisk.

 

Davids låt: Kraftmodets tid

Davids låt, Kraftmodets tid, är lite funk, lite reggae.

- Den handlar om cancer. Budskapet är att det är hemskt för alla och att det kan bli missförstånd.

Låten är tillägnad Davids familjemamma som blev sjuk i cancer. Fast hon var så sjuk ville hon hjälpa honom.

- Det ligger bakom som ett viktigt budskap.

Musiken till låtarna har Kulturverket hjälpt till med.

Ett 70-tal personer åker till finalen från Café Vaniljdrömmen som drivs av Umeå kommun och där både David och Samuel brukar hänga, sjunga och hjälpa till med olika saker.

Om Musikschlaget

Den 15 november 2014 går Musikschlagets riksfinal av stapeln på restaurangAveny i Sundsvall. Det är fjärde gången tävlingen äger rum. Insläpp kl. 16.30, start kl. 17.00.

Arrangörerer är Maitraiders och Studieförbundet Bilda.

Läs mer på musikschlaget.se

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.

Bilda Nord är en av Studieförbundet Bildas åtta regioner och arbetar i Västerbotten och Norrbotten.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.