2014-11-13 14:48Pressmeddelande

Snart fräser de iväg till Sundsvall

null

Fräsarna från Söderhamn är redo för Musikschlagets riksfinal i Sundsvall den 15 november.
– Det ska bli riktigt spännande att åka upp med killarna, säger Micke Bäcklin musikkonsulent på Studieförbundet Bilda, som stöttar och spelar med Fräsarna.

I våras tog rockbandet Fräsarna hem segern på deltävlingen i Sandviken med sin låt ”Hur mår du?”. Juryns motivering var då ”Med en bra egenskriven rocklåt som fängslade juryn med sitt tunga sound. Extra plus för basistens grymma stämma i refrängen.” Snart är alla fyra på väg till Sundsvall för att tävla i Musikschlagets riksfinal. Micke Bäcklin tror att de har en bra chans att ta hem pris i Sundsvall.

Fräsarna består av Stefan Melin, Mats Lemon, Stefan Haglund och Micke Bäcklin. Tillsammans har de spelat ihop sedan 90-talet och repar flitigt varje måndagkväll i Bildas replokal i Söderhamn. Killarna i bandet skriver allt låtmaterial själva, så även låten som de nu åker med till Sundsvall fyllda av förväntningar. Fräsarnas bidrag utgör ett utav tio som kommer att tävla på plats i Sundsvall från hela Sverige. Tävlar gör man som band eller soloartist, med eget material eller covers.

Musikschlaget, som initierats av Studieförbundet Bilda, är en musiktävling i melodifestivalanda för musikanter med funktionsnedsättningar. Finalen hålls lördagen den 15 november på restaurang Aveny i Sundsvall. Naturligtvis blir finalen en kväll fylld av glitter och glamour – precis som det ska vara när det är melodifestival. På musikschlaget.se kan du följa livesändningen från musikfestivalen.

Text och foto: Ulrika Vedholm

www.musikschlaget.se

Kontaktperson. Micke Bäcklin

Musikkonsulent Studieförbundet Bilda GävleDala

Telefon:  0270-628 09

Mobil:  073-512 20 48

E-post:  micke.backlin@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.