2015-06-24 18:44Pressmeddelande

Skivsläpp FolkUngar

null

Skivsläpp för FolkUngars barnskiva med ballonger och massa skoj!
Skivan är inspelad tillsammans med Anders Nygårds i februari 2015 och innehåller folkmusik från Gästrikland, Hälsingland och Dalarna och barnen kan med skivans hjälp sjunga, spela, träna och ha skoj före och efter mötet med FolkUngar.

De som arbetat med skivprojektet är Riksspelman Eiwor Kjellberg, Anders Kråkan Ågren, David Albertsson och Tuva Modéer samt en hel hög med förstklassiga vikarier. FolkUngar drivs av Studieförbundet Bilda och finansieras i tre år av Arvsfonden. Idag har FolkUngar mött 13250 barn och haft otroligt roligt varenda dag!

FolkUngateamet strävat efter att använda bra låtar som svänger av sig själva och ändå går att spela till på ett så enkelt sätt som möjligt. Vi vill genom detta ta bort alla trösklar in till musiken, det ska vara oemotståndligt roligt att spela redan från första stund.

Genom det här materialet vill vi dela med oss av de låtar och arrangemang vi använt. Vi hoppas att det ska komma till nytta såväl för hemmaspel som i grundskolor eller musik- och kulturskolor. Spela dem som de står eller se dem som inspiration! De flesta av häftets låtar finns att höra på skivan FolkUngalåtar.

Skivsläpp och realeasekonsert sker på Bingsjöstämmans förstämma 30 juni på Bystugescenen klockan 18.00. Medverkar gör också barn från trakten och Sara Karlsson från Järvsö.

Kontakt
Eiwor Kjellberg - Projektledare FolkUngar
0651-565261
073-0438362
eiwor.kjellberg@bilda.nu


Vad är FolkUngar?

FolkUngar är ett projekt som drivs av Studieförbundet Bilda och ger barn i Gävle-Dalaområdet möjlighet att på ett lekfullt sätt möta folkmusik.
 
FolkUngarteamet åker ut till skolorna med en instrumentbank och några riktigt bra låtar i bagaget. Vi sjunger, spelar och dansar tillsammans med barnen, som sedan får göra något nytt och eget av den traditionella musiken.

Vill boka ett besök kan du klicka här.
Till Folkungars hemsida.

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.