2016-06-01 09:33Pressmeddelande

Programsläpp för ett brett Joypeak

null

Konsert och föreläsning med hiphopartisten Sebastian Stakset (Sebbe Staxx), sagogestaltande trapetskonst och föredrag från hjälporganisationen LoveNepal är några av programpunkterna på årets Joypeak. Lördagen den 18 juni arrangeras för nittonde året i rad familjefestivalen med ett extra brett program av kyrkorna i Ursviken och Skelleftehamn och Studieförbundet Bilda.

-I år vill vi fokusera på ungdomar igen, vi har därför bjudit in Sebastian Stakset som är känd i ungdomsvärlden, tidigare för sitt hat och sin avsky för olika delar i samhället, men som nu har fått en ny inriktning i sitt liv, där kärleken är i fokus. Vi erbjuder mycket lek och bus för de yngre och lite Nils-Börge Gårdh för de något äldre. Vi tror på en härlig festival för alla åldrar, säger Lillemor Ivarsson, en av medlemmarna i ledningsgruppen för Joypeak.

Det ideella arrangemanget som för nitton år sedan startade som en drogfri skolavslutningsfest har vuxit till en familjefestival som samlar upp till 12 000 besökare. I regi av kyrkorna i Ursviken och Skelleftehamn och Studieförbundet Bilda fortsätter festivalen utvecklas med nya inslag och programpunkter. I år blir det större utbud av vegetarisk mat och ett bredare program med inslag för barn, unga och äldre. Till mångas stora glädje är också den stora loppisen tillbaka.

Ur programmet

En av festivalens höjdpunkter är artisten och föreläsaren Sebastian Stakset (Sebbe Staxx), kanske mest känd från sin tid i hiphopgruppen Kartellen. Under dagen ger han föreläsningen En fjärils vingslag om sin livshistoria med mobbning, kriminalitet och livet i utanförskap som tog honom från botten tillbaka in i samhället. Sebastian avslutar även kvällen med en konsert.

Hjälporganisationen LoveNepal ger en föreläsning om sitt arbete med att rädda barn ur sexhandeln i Nepal. Organisationer har räddad hundratals utsatta barn, främst flickor, genom hem, skola och utbildning. Nils-Börje Gårdh, musiker och även känd som programledare för tv-programmet En sång om glädje, ger en konsert med allsång, varierande musik från gammalt till gospel och berättelser om sitt liv och sin tro i både framgång och besvikelse.

På scenen ser vi även Singer/Songwritern Joel Nunez, politikern och musikern Håkan Lind samt kompgruppen The Kåmperz under ledning av Markus Nyström. Det blir också musik från KMP (Klippan Music Project) - ett nystartat band som leds av Joel Nunez.

Årets överraskning för barnen är trapetskonstnären Marina Georgescu. På Joypeak ger Malin Åberg från Skelleftebygdens berättarföreningen och Marina en kombinerad saga och trapetscirkus. Alla barn är också välkomna till det stora hoppborgsområdet och aktiviteter som ansiktsmålning, hårflätning, häst med vagn, bokbussen och 4H med får och kaniner. För de lite äldre finns dataspel, paintball och Waterwars. På området finns det mat, dryck och fika. Allt är gratis förutom maten.

Festivalen arrangeras av Studieförbundet Bilda, S:t Örjan församling, Brukskyrkan Ursviken, Frälsningsarmén Skelleftehamn och EFS Ursviken.

Se programmet i sin helhet: www.joypeak.se

Anmälan till loppisen: http://www.joypeak.se/?p=16

Presskontakt

Maja Rintala,
Kommunikatör Bilda Nord
073-9252561
maja.rintala@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.



Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.