2013-09-17 06:56Pressmeddelande

Över 50 band till BeatMeet i Jönköping

null

Den kreativa musikmötesplatsen BeatMeet, som i år arrangeras i Jönköping den 18-19 oktober, kommer få  rejäl tillökning med deltagande band. Närmare bestämt så kommer över 50 artister och DJ’s att spela under BeatMeet på flertalet scener i staden.

Både etablerade akter och up and comings från hela Sverige med namn som Loney Dear, Individen & Kungarna, Lé Betre och The Embodied  är nu klara för BeatMeet.
Sammanlagt kommer över 50 band att spela under helgen, akterna presenteras fortlöpande.

Det blir också en särskild satsning på elektronisk musik där bland annat DJ’s som La Fleur, Filip Jenvén och Frau Krebs kommer att medverka. Förutom att spela kommer flera av dem även att hålla i olika seminarier.

Emil Svanängen, känd under namnet Loney Dear, kommer att genomföra en unik diasert. En blandning mellan dialogsamtal och konsert.

BeatMeet är en kreativ mötesplats för musiker, band, klubbägare, ljudtekniker
och andra musikintresserade.
BeatMeet vill på så sätt ge musikintresserade olika verktyg för att verka i en bransch som genomgått stora förändringar de senaste åren.

Sammanlagt arrangeras över 40 seminarier/workshops och över 50 konserter.
Under BeatMeet kommer bland annat Karamellfestivalen och TellUs filmfestival också att pågå.

Program och info uppdateras fortlöpande på: www.beatmeet.se.

BeatMeet arrangeras av Studieförbundet Bilda, Fritid Jönköping och Kultur
Jönköping.

Kontakt och mer info:
Dan Ahnberg, projektledare
Mobil: 0733-12 21 08
E-post: dan.ahnberg@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.