2017-11-07 12:16Pressmeddelande

Över 100 ungdomar ger stor välgörenhetskonsert till förmån för utsatta människor i Skellefteå

null

Den 25 november hålls den fjärde upplagan av välgörenhetskonserten Work Together. Just nu förbereder projektledare Markus Nyström tillsammans med ungdomar i Skellefteå ett fullspäckat program med teater, musik, ljusshow, trummor, allsång, tal, brass och artister. Fjolårets konsert samlande in över 264 000 kronor av en publik med närmare 1400 personer.

- Det är ingen vanlig konsert, utan en upplevelse för alla åldrar. Vi vill särskilt lyfta fram ungdomarna, några har aldrig stått på en scen förut och nu får dom uppträda tillsammans med artister inför hundratals tittare, säger Markus Nyström som är projektledare för Work Together.

På årets konsert, som arrangeras av Frälsningsarmén i samarbete med Studieförbundet Bilda och Skellefteå Landsförsamling, ser vi artisterna Sara Holmström (som bland annat sjöng inför kungen med idolvinnaren Daniel Lindström i oktober 2017), Skellefteås egen stolthet Joel Nunez, den nystartade trio 3 Amigos och kören U-nited. Under kvällen medverkar även dansgrupper, teatergrupper, musikgrupper och Skelleftehamns musikkår.

På några år har konceptet Work Together blivit ett fenomen i Skellefteå. Det började med en konsert på EFS och Pingstkyrkan i Skellefteå, sedan växte idéen och nya konserter kom till. Efter en del planering bokades Storstrand i Piteå och sedan Anderstorpsaulan i Skellefteå, båda konserterna sålde slut. Den som tidigare var ett ideellt fritidsarbete för Markus Nyström har nu blivit ett heltidsarbete och en anställning hos Frälsningsarmén.

- Varje vecka träffar jag ett 30-tal ungdomar som nu övar för fullt inför konserten. Vi håller i dansgrupper, teatergrupper, designgrupper och musikgrupper, alla dessa gör sitt bästa för att bidra till konserten. Att se hur ungdomar vågar ta mer plats och få ökat självförtroende är fint, och det ser vi verkligen i projektet Work Together, säger Markus.

Överskottet från årets konsert går oavkortat till Julgrytan, Frälsningsarméns julkampanj för att stötta utsatta människor lokalt där pengarna samlas in. I det här fallet till utsatta i Skellefteå. Konserten arrangeras av Frälsningsarmén i i samarbete med Studieförbundet Bilda och Skellefteå Landsförsamling.


Dag och tid:
25 november kl. 18:00
Plats: Landskyrkan i Skellefteå
Biljetter: Finns att köpa på turistbyrån för 150kr/person.


För frågor och intervju, kontakta:
Markus Nyström, projektledare för Work Together
worktogether.skelleftea@gmail.com
072-5555616

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.


Ämnen: Musik

Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.