2013-10-16 10:50Pressmeddelande

Ny chans för band att repa inför andra

null

Nu ger Bilda ett antal band på Gotland, i Stockholm och i Uppsala chansen att stå på scen och repa inför andra band - och få respons på det de gör. Det är dags för höstens omgång av Bilda <3 Produktionsrep!

Scenen är fullt riggad med PA, ljus, ljudtekniker och moderator som leder kvällen. Allt mickas upp och spelas in (video).

Upplägget är 20 min rigg/soundcheck per band, 20 min prodrep/show inför de andra, 20 min respons. Varje band har alltså 60 minuter var som bara handlar om dem, där de får hjälp av andras ögon och öron med ett utifrånperspektiv kring bandet.

Senast när Bilda genomförde den här typen av bandträff var i våras, i Visby. Då möttes banden Mistake, Overnight Sensation och Mental Mercury.

Banden fick stort utrymme att skriva ner det de såg och hörde från scenen av de andra banden, för att sedan uttrycka sina funderingar; Vad var bra, mindre bra? Vad kan förbättras, vad kan lyftas fram? Vem ska ta ett kliv bakåt, vem ska kliva fram? och så vidare. Även låtar diskuterades; tempobyten, mellansnack, intron, längd, avslut och så vidare.

– Kvällen blev väldigt lyckad och givande, säger Rune Gardell, Bildakonsulent på Gotland. Banden var positiva, så därför kör vi en ny omgång nu i oktober.

Förutom Gotland blir det även tillfällen för band i Stockholm och Uppsala att få repa på scen inför andra band. Så här ser höstens omgång av Bilda <3 Produktionsrep ut:

Gotland
17 okt kl 18–21 på Ungdomens hus Fenix, Visby.
Mer info: Rune Gardell, 0706-49 42 09, rune.gardell@bilda.nu

Stockholm
30 okt kl 19–22 i Smedjan, Söder Mälarstrand 47.
Mer info: Fredric Thomsen, 08-727 18 24, fredric.thomsen@bilda.nu

Uppsala
13 nov på Grand.
Mer info: Linda Brandemark, 018-474 20 51, linda.brandemark@bilda.nu

 

Foto: Ingemar Gardell, www.gardellfoto.se

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.