2017-08-30 13:41Pressmeddelande

​Nu öppnar Live at Heart

null

Filmfestivalen har pågått sedan i söndags och idag öppnar hela Live at Heart. Under dagen startar Creative-delen med en workshop om entreprenörens inre resa som hålls av entreprenörskapsfilosofen Bijoy Goswami från Austin, Texas. Under onsdagskvällen hålls konserter på fem scener och Live at Hearts priser Musikörat, Filmfoten och låtskrivarstipendiet delas ut. Dessutom visas filmen Citizen Jane.

– Det känns fantastiskt fint att vi äntligen är framme vid öppnandet av hela programmet, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart. Människor från olika delar av världen är på väg till Örebro nu och det kommer att bli en fantastisk vecka! Vi tjuvstartade redan i måndags med möten och spelningar i Stockholm, där vi märker att intresset för Live at Heart blir allt större.

Studieförbundet Bilda är huvudpartner till Live at Heart i år och bidrar med seminarier, scenprogram och Diaserter – konserter med intervjuer. Dessutom samlar Bilda konsulenter från hela Sverige för kompetensutveckling och nätverkande.

– Vår fasta övertygelse är att vi människor lär och utvecklas i mötet med varandra och Live at Heart är en fantastisk plattform och mötesplats för kreativa människor, säger Sara Thorstensson, Utvecklingsansvarig Kultur på Studieförbundet Bilda.

Diaserterna med Sofia Karlsson, Jonathan Johansson och Jennie Abrahamson blir något nytt på programmet. Tre mycket intressanta svenska musiknamn kommer till Live at Heart och berättar som sig själva och spelar sin musik.

– Vi är stolta över att få bidra till Live at Hearts scenprogram och är väldigt inspirerade över att vara igång, säger Sara Thorstensson, Utvecklingsansvarig Kultur på Studieförbundet Bilda. Det här är ett fint steg i Live at Hearts utveckling som vi tar tillsammans.

Live at Hearts priser Musikörat, Filmfoten och låtskrivarstipendiet delas ut under ett invigningsmingel som hålls på Konserthuset, restaurang Umami, onsdag 30 augusti. Minglet startar klockan 17.30 och programmet på scen börjar klockan 18.00.

För mer information, vänligen kontakta:
Sara Thorstensson, Utvecklingsansvarig Kultur
sara.thorstensson@bilda.nu
072-1415067

Åke Lundström, VD Live at Heart
ake@liveatheart.se
070-674 76 20

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas. Studieförbundet bildades 1947 och har sina rötter i de svenska folkrörelserna. Vi är en ideell, partipolitiskt obunden organisation med drygt 11 000 aktiva ledare och folkbildningsverksamhet i hela landet, organiserade i sex regioner. Vi har ett förbundskansli i Stockholm och ett studiecenter i Jerusalem. www.bilda.nu


Ämnen: Musik

Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.