2018-04-12 09:20Pressmeddelande

Nu kommer Musikschlaget till Västerås - deltävling 14 april

null

Den 14 april är det dags för deltävling i Västerås i Musikschlaget, Sveriges melodifestival för funktionsnedsatta. På scen står ett tiotal artister som tävlar om de åtråvärda platserna till finalen i Sundsvall i november.

Deltävlingen i Västerås äger rum 14 april i Växhuset. I Musikschlaget medverkar band och soloartister med eget material eller covers och är öppet för alla genrer. Alla bidrag bedöms av en jury utifrån tre kriterier: musikalitet, originalitet och helhetsintryck. Musikschlaget är en melodifestival med extra mening. Mycket glam, glitter och glädje utlovas.

Musikschlaget arrangerades för första gången 2011 och omfattar 8 deltävlingar med 10-15 tävlande bidrag i varje. Till finalen i Sundsvall tar sig 10 artister. Tävlingen arrangeras i samverkan mellan bandet och den dagliga verksamheten Maitraiders och Studieförbundet Bilda.

– Det är så roligt att Musikschlaget växer, eftersom det betyder att vi har lyckats nå ut till så många musiker med funktionsnedsättning. Bilda har stor musikverksamhet och flera tillfällen för Bilda-band att framträda, men just den här tävlingen är öppen även för andra band. Det är så roligt att se vilken glädje och stolthet det ger musikerna på scen, många gånger med egenskriven musik och ibland med covers, säger Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt och ansvarig för Musikschlaget

För Studieförbundet Bilda är Musikschlaget en del i en stor musikverksamhet. Medskapande, delaktighet och livstolkning är en viktig del i vår kulturverksamhet. Genom musik och andra kreativa uttrycksformer utvecklas människor och sammanhang.

- Det bästa med Musikschlaget är den genuina glädjen från alla medverkande och kärleken från publiken under kvällen, säger Simon Ledstam, verksamhetsutvecklare inom kultur i Bilda Svealand.

Praktisk information
Lördag 14 april kl. 16.00
Växhuset, Viktor Larssons plats

Mer information lämnas av
Simon Ledstam
Verksamhetutvecklare Kultur
simon.ledstam@bilda.nu
073-928 85 77

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.