2017-04-20 09:15Pressmeddelande

Nu kommer Musikschlaget till Stockholm - deltävling 29 april

null

Den 29 april är det dags för deltävling i Stockholm i Musikschlaget, Sveriges melodifestival för funktionsnedsatta. På scen står 15 artister som tävlar om de åtråvärda platserna till finalen i Sundsvall den 11 november.

Deltävlingen i Stockholm äger rum 29 april i Rågsved Nya Folkets Hus. I Musikschlaget medverkar band och soloartister med eget material eller covers och är öppet för alla genrer. Alla bidrag bedöms av en jury utifrån tre kriterier: musikalitet, originalitet och helhetsintryck. Musikschlaget är en melodifestival med extra mening. Mycket glam, glitter och glädje utlovas.

Musikschlaget arrangerades för första gången 2011 och omfattar 8 deltävlingar med 10-15 tävlande bidrag i varje. Till finalen i Sundsvall tar sig 10 artister. Tävlingen arrangeras i samverkan mellan bandet och den dagliga verksamheten Maitraiders och Studieförbundet Bilda.

– Det är så roligt att Musikschlaget växer, eftersom det betyder att vi har lyckats nå ut till så många musiker med funktionsnedsättning. Bilda har stor musikverksamhet och flera tillfällen för Bilda-band att framträda, men just den här tävlingen är öppen även för andra band. Det är så roligt att se vilken glädje och stolthet det ger musikerna på scen, många gånger med egenskriven musik och ibland med covers, säger Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt och ansvarig för Musikschlaget

För Studieförbundet Bilda är Musikschlaget en del i en stor musikverksamhet. Medskapande, delaktighet och livstolkning är en viktig del i vår kulturverksamhet. Genom musik och andra kreativa uttrycksformer utvecklas människor och sammanhang.

På deltävlingen den 29 april tävlar:

Moa Andersson, Stockholm
Mr Badkungen/Mattias Bjerkestrand, Kungsängen
Ida Wilhelmy, Nyköping
Fanny Lindholm, Solna
Jennie Lind, Solna
Rasmus Egerström, Saltsjö-Boo
Snurpen, Kungsängen
Petra Nordström, Sollentuna
Emma Halvarsson, Saltsjö-Boo
Big Blue Band, Solna
Caroline Tangus, Solna
Lina Pettersson, Märsta
Emma Svärd, Solna
Rosorna, Norrtälje
Manfred Lindqvist, Vallentuna

FRI ENTRÉ

Musikschlagets historia

Idén till Musikschlaget föddes av rock- och dansbandet Maitraiders, som deltog i en internationell melodifestival för funktionshindrade i Aten 2006. Utöver att vara ett band är de också en daglig verksamhet i anslutning till ett replokalhus i Sundsvall som drivs av Studieförbundet Bilda.

”Det här kan vi göra, fast mycket bättre”, var Maitraiders devis när de tog initiativ till Musikschlaget i Sverige. Sedan dess har tävlingen gjort succé och vuxit väsentligt. I år var fler än 100 bidrag anmälda till deltävlingarna runt om i landet.

Mer information om Musikschlaget

www.musikschlaget.se
https://www.facebook.com/events/1143854039059165/

För mer information, vänligen kontakta:

Oskar Kvant, konsulent Bilda i Stockholm: oskar.kvant@bilda.nu, 08-727 18 20

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.