2017-05-19 14:37Pressmeddelande

Nu kommer Musikschlaget till Östersund – deltävling 27 maj

null

Den 27 maj är det dags för deltävling i Östersund i Musikschlaget, Sveriges melodifestival för funktionsnedsatta. Tävlingen, som arrangerades för första gången 2011, omfattar nu 8 deltävlingar med 10-15 tävlande bidrag i varje. Till finalen den 11 november i Sundsvall tar sig 10 artister. Musikschlaget arrangeras i samverkan mellan bandet och den dagliga verksamheten Maitraiders och Studieförbundet Bilda.

Idén till Musikschlaget föddes av rock- och dansbandet Maitraiders, som deltog i en internationell melodifestival för funktionsnedsatta i Aten 2006. Utöver att vara ett band är de också en daglig verksamhet i anslutning till ett replokalhus i Sundsvall som drivs av Studieförbundet Bilda.

”Det här kan vi göra, fast mycket bättre”, var Maitraiders devis när de tog initiativ till Musikschlaget i Sverige. Sedan dess har tävlingen gjort succé och vuxit väsentligt. I år var fler än 100 bidrag anmälda till deltävlingarna runt om i landet.

– Det är så roligt att Musikschlaget växer, eftersom det betyder att vi har lyckats nå ut till så många musiker med funktionsnedsättning. Bilda har stor musikverksamhet och flera tillfällen för Bilda-band att framträda, men just den här tävlingen är öppen även för andra band. Det är så roligt att se vilken glädje och stolthet det ger musikerna på scen, många gånger med egenskriven musik och ibland med covers, säger Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt.

Deltävlingen i Östersund äger rum 27 maj på OSD Östersund (Krondikesvägen 93). I Musikschlaget medverkar band och soloartister med eget material eller covers och är öppet för alla genrer. Alla bidrag bedöms av en jury utifrån tre kriterier: musikalitet, originalitet och helhetsintryck. Medverkande i deltävlingen i Östersund är:

Mia och Cina

Diego

Hampus Enerud Sund

Camilo Pizarro

STARLIGHT

Daniel Hansson

Stanley Persson

Stannes med Soy

Frida

Systrarna Sköld

Markus Vestman

Emma

Viktor Wallin

Adam Näslin

För Studieförbundet Bilda är Musikschlaget en del i en stor musikverksamhet. Medskapande, delaktighet och livstolkning är en viktig del i vår kulturverksamhet. Genom musik och andra kreativa uttrycksformer utvecklas människor och sammanhang. Musikschlaget är en melodifestival med extra mening. Mycket glam, glitter och glädje utlovas.

Biljetter till deltävlingen i Östersund: Entré 80 kr vid förköp hos tickster.com eller Visit Östersund
Utan förköp 100 kr.

Mer information om Musikschlaget
www.bilda.nu/musikschlaget

För mer information, vänligen kontakta:

Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt och ansvarig för Musikschlaget olle.norberg@bilda.nu 060-740 40 35, 076-941 01 92

Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas. Studieförbundet bildades 1947 och har sina rötter i de svenska folkrörelserna. Vi är en ideell, partipolitiskt obunden organisation med drygt 11 000 aktiva ledare och folkbildningsverksamhet i hela landet, organiserade i sex regioner. Vi har ett förbundskansli i Stockholm och ett studiecenter i Jerusalem. www.bilda.nuOm Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.