2017-04-11 08:42Pressmeddelande

Nu kommer Musikschlaget till Linköping – deltävling 22 april

null

Den 22 april är det dags för deltävling i Linköping i Musikschlaget, Sveriges melodifestival för funktionsnedsatta. Tävlingen, som arrangerades för första gången 2011, omfattar nu 8 deltävlingar med 10-15 tävlande bidrag i varje. Till finalen den 11 november i Sundsvall tar sig 10 artister. Musikschlaget arrangeras i samverkan mellan bandet och den dagliga verksamheten Maitraiders och Studieförbundet Bilda.

Idén till Musikschlaget föddes av rock- och dansbandet Maitraiders, som deltog i en internationell melodifestival för funktionsnedsata i Aten 2006. Utöver att vara ett band är de också en daglig verksamhet i anslutning till ett replokalhus i Sundsvall som drivs av Studieförbundet Bilda.

”Det här kan vi göra, fast mycket bättre”, var Maitraiders devis när de tog initiativ till Musikschlaget i Sverige. Sedan dess har tävlingen gjort succé och vuxit väsentligt. I år var fler än 100 bidrag anmälda till deltävlingarna runt om i landet.

–Det är så roligt att Musikschlaget växer, eftersom det betyder att vi har lyckats nå ut till så många musiker med funktionsnedsättning. Bilda har stor musikverksamhet och flera tillfällen för Bilda-band att framträda, men just den här tävlingen är öppen även för andra band. Det är så roligt att se vilken glädje och stolthet det ger musikerna på scen, många gånger med egenskriven musik och ibland med covers, säger Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt.

Deltävlingen i Linköping äger rum 22 april kl 18.00 på Bilda Bullerbyn, Gamla Tanneforsvägen 17C. I Musikschlaget medverkar band och soloartister med eget material eller covers och är öppet för alla genrer. Alla bidrag bedöms av en jury utifrån tre kriterier: musikalitet, originalitet och helhetsintryck. Medverkande i deltävlingen i Linköping är:

Fenixkören
Helen Öhlund
Jeffrey Olsen
Daniel Larsson
Diana Brown
Europe 2
Nina Nilsson
Claes Jansson
Glädjekällan
Patrick Bunting och Max Boman
Veronica Edholm

För Studieförbundet Bilda är Musikschlaget en del i en stor musikverksamhet. Medskapande, delaktighet och livstolkning är en viktig del i vår kulturverksamhet. Genom musik och andra kreativa uttrycksformer utvecklas människor och sammanhang. Musikschlaget är en melodifestival med extra mening. Mycket glam, glitter och glädje utlovas.

Fri entré

Mer information om Musikschlaget
www.musikschlaget.se

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Landelius, kulturkonsulent Bilda Sydöst
anders.landelius@bilda.nu
013-31 28 75

Olle Norberg, enhetschef Bilda Mitt och ansvarig för Musikschlaget
olle.norberg@bilda.nu
Mobil: 077- 941 01 92

Om Bilda Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.Studieförbundet bildades 1947 och har sina rötter i de svenska folkrörelserna. Vi är en ideell, partipolitiskt obunden organisation med drygt 11 000 aktiva ledare och folkbildningsverksamhet i hela landet, organiserade i sex regioner. Vi har ettförbundskansli i Stockholm och ett studiecenter i Jerusalem.www.bilda.nuOm Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.