2014-04-22 08:41Pressmeddelande

Musikschlaget — en musikfest med mångfald

null

Nu på lördag är det dags för Umeås deltävling i Musikschlaget – en alternativ melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar.

Bakom arrangemanget står Studieförbundet Bilda efter ett initiativ av Maitraders och det är fjärde året som Musikschlaget går av stapeln. I år är första gången en deltävling äger rum i Umeå.

– Det känns väldigt viktigt och roligt att under kulturhuvudstadsåret kunna få ge utrymme åt fantastiska musiker och låtskrivare i ett arrangemang som vi hoppas ska präglas av medskapande, jämställdhet och mångfald, säger Maria Sundström, konsulent på Studieförbundet Bilda.

Musikschlaget avgörs först i åtta deltävlingar runt om i Sverige. Vinnarna från varje deltävling går vidare till den stora finalen i Sundsvall den 15 november i år. Tävlingen är öppen för både
band och soloartister som uppträder med eget material eller covers.

Datum och tid: 26 april kl. 19.00

Plats: Parkettsalen, Nolia

Biljetter: fritidforalla@umea.se eller Biljettcentrum, 090-13 31 80, www.biljettcentrum.com,
www.ticnet.se.

Arrangörer: Studieförbundet Bilda, Sensus, Umeå Kommun/Fritid för alla.

Med stöd av: Umeå Fritid, Umeå Kommun, Frösunda Omsorg och Nolia.

För mer information, kontakta:

Maria Sundström 
Konsulent, Studieförbundet Bilda 
090-14 20 05 
maria.sundstrom@bilda.nu

Donald Forssten
Fritidskonsulent, Fritid för alla
070-635 34 17
donald.forssten@umea.se

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.