2016-05-11 09:25Pressmeddelande

Musikschlaget är tävlingen där alla är vinnare

null

Lördag den 14 maj är det dags för Umeås deltävling av Musikschlaget - en tävling för musikanter med funktionsnedsättning. Under kvällen tävlar nio artister om en plats i den stora finalen som äger rum på Aveny i Sundsvall den 12 november.

Musikschlaget är ett nationellt projekt med syfte att ge utrymme för funktionsnedsatta som annars inte har en given plats att framföra sin musik. Projektet har funnits i sex år och det är tredje året som det arrangeras en deltävling i Umeå. I år äger den rum i Umeå Folkets Hus, Äpplet.

"Tävlingen gör det möjligt för människor som annars inte får så stort utrymme att få vara en del av något större. Musikschlaget är en tävling med mening som uppskattas lika mycket av deltagarna som den gör av publiken”, säger arrangören Maria Sundström från Studieförbundet Bilda.

Projektets idé kommer från Maitraiders (ett kooperativ med funktionsnedsatta som bland annat spelar musik tillsammans) och arrangeras av Studieförbundet Bilda tillsammans med Umeå kommun Fritid för alla.

De som tävlar i Musikschlaget gör det antingen som solister eller med band. Det kan vara med egen låt eller med en cover.I årets deltävling tävlar nio bidrag från Västerbotten och Västernorrland som en plats i den stora finalen som äger rum på Aveny i Sundsvall den 12 november.

”Det är alltid lika svårt att välja vilket bidrag som ska gå vidare. Alla som deltar i Musikschalget är vinnare. Tidigare år har jag knockats av deltagare som levererat de mest personliga texter på ett sätt som lämnat mig helt euforisk”, fortsätter Maria Sundström.

Juryn som fått det svåra uppdraget att utse en vinnare består av medlemmar ur countrybandet Halm, som också spelar live under kvällen.

Efter deltävlingen fortsätter kvällen i samma anda när finalen av Eurovision Song Contest visas på storbildsskärm.

För vidare frågor, kontakta Maria Sundström, 090-14 20 05

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.