2013-05-28 07:52Pressmeddelande

Musikschlaget - deltävling i Örebro 30 maj!

null

Nu på torsdag är det dags för Örebros deltävling i Musikschlaget - en alternativ melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar.

Bakom arrangemanget står Studieförbundet Bilda och Maitraiders och detta är tredje året som Musikschlaget går av stapeln.

Musikschlaget avgörs först i åtta deltävlingar runt om i Sverige. Vinnarna från varje deltävling går vidare till den stora finalen i Sundsvall den 16 november 2013. Tävlingen är öppen för både band och soloartister som uppträder med eget material eller covers.

Mer info: Kontakta Eva Samuelsson på Studieförbundet Bilda, 019-601 53 56, 073-988 60 00, eva.samuelsson@bilda.nu

Musikschlaget - deltävling i Örebro:
När: 30 maj kl. 18.00
Var: Betelkyrkans Musikskola (Köpmangatan 19)
Gratis inträde

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.