2013-10-07 07:09Pressmeddelande

Musikloppis i Jönköping till förmån för Musikhjälpen

null

Den 19 oktober är det Musikloppis på Kulturhuset, Tändsticksområdet i Jönköping. Alla som vill är välkomna att lämna in musikprylar till försäljning. Intäkterna kommer sedan skänkas till Musikhjälpen 2013 som i år har tema "Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet".

Musikloppisen sker under musikfesten BeatMeet och alla intresserade är välkomna att fynda instrument, musiktillbehör, LP, CD, memorablia m.m. - Allt som har någon som helst musikanknytning kommer att finnas på loppisen, säger Henrik Johansson, ansvarig för Musikloppisen på Studieförbundet Bilda. Många företag och privatpersoner skänker allt från nya förstärkare till vinylskivor, instrument och musiktillbehör, fortsätter han.

Varför ska man skänka sina saker till Musikloppisen och hur gör man?
-Allt som vi samlar in säljs och pengarna går oavkortat till Musikhjälpen som direktsänds i radio och TV från Göteborg. Man lämnar in sina saker på Nya Musik, 4Sound eller vårt Bildakontor i Jönköping senast 18 oktober. Vi tar emot allt, så gör en bra sak och städa ur ditt förråd, replokal eller garage och skänk prylarna till förmån för att alla kvinnor ska överleva sin graviditet, säger Henrik Johansson. 

Kan man sälja själv?
- Ja, det är som vanligt på Kulturhuset att man kan hyra ett eget bord och sälja sina egna prylar, dock ska det kunna kopplas till musik på något sätt. 

Lördagen 19 oktober 10.00-14.00
Kulturhuset, Tändsticksområdet, Jönköping

BeatMeet sker 18-19 oktober och är en kreativ mötesplats för musiker, band, klubbägare, ljudtekniker och musikintresserade. Här kan man förutom att spela delta i workshops och seminarier och lära sig musikbranschen. På BeatMeet är fokus att ge musiker verktyg för att verka i en bransch som genomgått stora förändringar under de senaste åren. Tanken är att deltagaren kommer till BeatMeet som man är, får hjälp med egen merch, egna artistfoton och massor av musikaliska erfarenheter från amatörer och proffs.

Läs mer på: www.beatmeet.se

Ytterligare upplysningar lämnas av
Henrik Johansson, konsulent Studieförbundet Bilda
tel 036-34 21 10 (samma nr till mobilen)
henrik.johansson@bilda.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.