2016-11-09 11:44Pressmeddelande

Musik och samtal med Stina Wollter på Reginateatern

null

Stina Wollter besöker Reginateatern i Uppsala den 23 november för en kväll med musik och samtal om konsten, kroppen och att dansa för livet.

Stina Wollter är förutom konstnär, radioprofil, illustratör och musiker dessutom Instagramdansare för normbrytande kroppar, vilket skapade dansuppropet #dansaförstina. På Reginateatern den 23 november kommer hon spela musik och samtala med kulturjournalisten Ellinor Skagegård om uppropet, men också om sorg, kärlek, föräldraskap och samhällsförändring. Föreställningen arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda.

– Evenemanget är en kombination av konsert och dialog – en så kallad diasert. Vi gör detta för att skapa utrymme åt samtal om konst och om livet i stort. Vi tror att det finns ett behov av det idag, att få ta en liten paus från den ofta ganska stressiga vardagen, säger Linda Brandemark, kulturkonsulent på Studieförbundet Bilda i Uppsala.

För pressbilder på Stina Wollter, se Stina Wollters hemsida.
För mer information, kontakta Linda Brandemark: linda.brandemark@bilda.nu, 018-474 20 51

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.