2017-11-08 07:00Pressmeddelande

Musik och samtal i en unik kombination när Anna Stadling besöker Luleå

null

Den 23 november arrangerar Studieförbundet Bilda för första gången diasert (dialog + konsert) på Kulturcentrum Ebeneser i Luleå. På scenen möter publiken artisten Anna Stadling som i samtal med Petra Falk delar med sig av sin personliga berättelse om cancerbeskedet och musiken som räddning.

- Vi kommer prata om hur vi, jag och min familj, plötsligt som från ingenstans hamnade i ett kaos utan dess like. Om att drabbas av cancer mitt i en total renovering, musiken som kreativ väg genom och ur allt detta, hur det ledde till två skivor och turnéer och om texter som tröstar och peppar, säger Anna Stadling.

På Bildas diasert får publiken inte bara möta musiken utan även komma artisten bakom musiken närmare inpå. Med ord och ton tas publiken med in i personliga berättelser och relationen till livet och musiken. Och personligt är ledordet för Anna Stadling och hennes senaste album ”Efter Stormen” som blev till under perioden där både Anna och hennes man fick sitt cancerbesked – samtidigt.

Bilda har tidigare arrangerat diaserter i Almedalen och på musikfestivalen Live at heart med artister som Jonathan Johansson, Emil Svanängen (Loney Dear), Sofia Karlsson och Jenny Abrahamson. Samtalet med Anna Stadling leds av Petra Falk som är konsulent på Studieförbundet Bilda.

Dag och tid: Torsdag 23 november kl. 19:00
Plats: Kulturcentrum Ebeneser
Entré: 100 kr, betalas vid dörren kontant, kort eller via Swish.
Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/1581052435291239/


Mer om Anna Stadling
Anna Stadling är en svensk musiker aktuell med albumet ”Efter Stormen” och en pågående Sverigeturné. Under november/december kommer hon även ge flera julkonserter utifrån från albumet ”American Tunes For Christmas” som släpptes 2016. Stadling har tidigare körat och spelar gitarr i musikgruppen Hovet (Lars Winnerbäcks kompband) samt spelat med Staffan Hellstrand och körat på flera av hans skivor.

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.