2013-11-19 15:35Pressmeddelande

Lyckligt slut – nytändning för Existentiell Filmfestival Falun

null

Efter ett års uppehåll är Existentiell Filmfestival Falun tillbaka med en ny festival på temat ”Lyckligt slut?”.  Medverkar gör bland andra f.d ärkebiskop K.G. Hammar, kulturjournalisten Kerstin Gezelius och författaren Tomas Sjödin. – Otroligt roligt att vi är igång igen, säger Helene Hessling Berg som arbetar med festivalen från Studieförbundet Bilda.

Den 10 – 11 april 2014 arrangeras den elfte existentiella filmfestivalen i Falun på temat ”Lyckligt slut?” där inbjudna gäster och publik kommer att diskutera filmens relation till det lyckliga slutet, vilket behov vi har av det och vad ett lyckligt slut egentligen innebär.

Festivalens två reflektörer som kommer att samla ihop tankarna kring filmer och seminarier blir i år före detta ärkebiskop K. G. Hammar som tidigare medverkat på festivalen samt Kerstin Gezelius, kulturjournalist på bland annat Dagens Nyheter. Klar för festivalmedverkan är även den bokaktuelle författaren Tomas Sjödin, journalisten Anders Bolling och författaren/teologen Ann Heberlein.

Existentiell Filmfestival Falun är filmfestivalen som sätter samtalet i fokus där både allmänmänskliga och aktuella frågor diskuteras av inbjudna gäster och deltagande publik. Sedan 2004 har EFF bjudit på intressanta reflektioner kring utvalda filmer där givande samtal delar plats med mjuka biofåtöljer och god mat.

Arrangörer

Högskolan Dalarna, Studieförbundet Bilda, Sigtunastiftelsen, Filmcentrum, Film i Dalarna.

Kontakt

Helene Hessling-Berg
Studieförbundet Bilda GävleDala
Hantverkargatan 16
781 71 Borlänge

Tel direkt:  0243-887 00
Mobil: 070-653 77 78
helene.hessling-berg@bilda.nu
www.bilda.nu
www.bildamusik.nu

 

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.



Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.