2015-11-01 07:17Pressmeddelande

Locals welcome - låt dig inspireras som medmänniska

null

Vill du göra skillnad men vet inte riktigt hur? Kan man delta i integrationen och välkomnandet av flyktingarna som kommer till Sverige och vårt lokalsamhälle? Var börjar man egentligen?

Locals welcome är en kväll fylld av goda exempel på människor som engagerat sig och gör skillnad, endast med hjälp av sitt engagemang.

- Jag önskar att alla fick uppleva det jag varit med om, säger Jan-Olov Larsson som varit med och skapat en välkomnande samhällsattityd kring flyktingarna som kommit till Gunnarsbyn i Bodens kommun.

Namnet Locals welcome är en lek med det kända Refugees welcome där man vill påminna att, om vi vill ha ett välkomnande samhälle så måste alla svenskar, locals, engagera sig.

- Tänk dig att komma till ett nytt land och upptäcka att all information om och i samhället är skrivet med ett alfabet du inte kan läsa, säger en av initiativtagarna till kvällen, Ida Johansson på Studieförbundet Bilda. Så är det för dom som kommer hit idag och har arabiska, persiska eller många afrikanska språk som modersmål.

Kom till Studieförbundet Bilda på Köpmangatan 2 i Luleå den
5 november kl 18.00 och ta med dina egna funderingar och frågeställningar. Förhoppningsvis ger kvällen dig inspiration för, och kanske något svar på, hur just du kan engagera dig i ditt lokalsamhälle.

PRESSKONTAKTER:

Ida Johansson, initiativtagare och konsulent på Studieförbundet Bilda. Telefon 0920-23 69 41 eller e-post ida.johansson@bilda.nu

Rolf Mörtzell, initiativtagare och konsulent på Studieförbundet Bilda. Telefon 0920-23 69 44 eller e-post rolf.mortzell@bilda.nu


Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.