2013-05-03 09:28Pressmeddelande

Linnea Södahl spelar på kulturfestival i Betlehem

null

I juni kommer Linnea Södahl från Stockholm att åka med Studieförbundet Bilda på kulturfestivalen Dandanat i Betlehem.

Förberedelserna är nu i full gång. Förutom de musikaliska bitarna, går Linnea och hennes band även en förberedande studiecirkel om situationen i Mellanöstern.

- Vi ser verkligen fram emot att resa, säger Linnea Södahl. Det känns spännande och lärorikt att få bättre förståelse för konflikten i området och samtidigt ha musiken i centrum. Det är en otrolig förmån att få komma iväg såhär.

Dandanat är en unik möjlighet för band och dansgrupper som har studiecirkel hos Bilda. För nionde gången arrangeras denna kulturfestival som tidigare medverkande har beskrivit som omtumlande – på många sätt. Dandanat 2013 kommer att pågå 12-19 juni.

På Dandanat paras fyra svenska grupper ihop med palestinska grupper som sedan övar tillsammans i workshops. Under festivalen får grupperna spela och dansa för, tillsammans och med varandra.

Festivalen är också mycket mer än bara en festival. Musicerandet, dansandet och kulturutbytet varvas med olika typer av studiebesök i Israel och de palestinska områdena.

För mer info:
kontakta Linda Brandemark på Studieförbundet Bilda,
018-474 20 51, 0701-89 10 85, linda.brandemark@bilda.nu

 

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.