2014-10-15 10:00Pressmeddelande

Kul aktiviteter för ungdomar på Höstlovshotellet 22-24 oktober i Fårösund

null

Höstlovshotellet finns på Kustateljén i Fårösund mellan den 22 -24 oktober. Här får barn och ungdomar mellan 13 och 17 år möjlighet att spela i band, prova improvisationsteater eller jobba med film och filmredigering.

Studieförbundet Bilda kommer att ha kunniga ledare på plats som, förutom de kreativa ämnena, även jobbar med ungdomarna i gruppdiskussioner. Det kommer att vara fokus på frågor som synen på vår omvärld och att vara medmänniska utifrån flera olika perspektiv som till exempel jämställdhet inom musiken.

- Vi vill erbjuda något för höstlovlediga ungdomar på landsbygden där det kanske inte händer så mycket annars. Mycket är koncentrerat till Visby och det känns bra att kunna ordna alternativ för de som har långt till stan, säger Ida Rönn, konsulent på Bilda Öst på Gotland.
- Därför har vi också vänt oss till fritidsgårdarna på norra Gotland för ett samarbete – de har ju en närhet till vår målgrupp och kan dessutom vara med under dagarna som vi jobbar med ungdomarna.

Aktiviteter:
Film och TV - Bearbeta dina mobil- och iPadfilmer på ett proffsigt sätt
Ledare : Benjamin Björkfall, Stefan Aaltonen

Spela i band - Mixade tjej- och killband
Ledare : Liv Platzer, Jonna Karlsson

Improvisationsteater - lär dig improvisera
Ledare : Meera Ryan

Aktiviteterna sker dagtid kl. 10–16.30 den 22- 24 oktober.
Lunch och fika ingår alla tre dagarna och alla aktiviteter är givetvis gratis!

Kontaktperson Bilda:
Ida Rönn
ida.ronn@bilda.nu
Telefon: 0498-21 06 13 (även till mobil)

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.