2013-10-17 13:08Pressmeddelande

Kristal and Jonny Boy och Marigold till SXSW 2014

null

Nu är det klart att Studieförbundet Bilda skickar electropopduon Kristal and Jonny Boy från Stockholm/Rättvik och popbandet Marigold från Borlänge till South by Southwest i Austin, Texas i mars 2014.
Det är fjärde året i rad som Studieförbundet Bilda presenterar ny lovande musik på den inflytelserika musikfestivalen.

Emma Swanström, Bilda Live-producent på Studieförbundet Bilda:
- Kristal and Jonny Boy är en mycket spännande electropop/performance-duo som med sina spektakulära liveshower förtjänar en större publik. Det kommer bli intressant att se hur den amerikanska publiken tar emot dem.

- Nysatsande popbandet Marigold släpper ny skiva under våren och självklart vill vi låta denna popdiamant få glimra till även i Texas, säger hon.

Banden nåddes av beskedet under torsdagen att de nu är klara för SXSW 2014.
- Att åka till SXSW 2014 betyder hur mycket som helst för oss! För första gången ska vi ta oss över Atlanten, uppträda på en av världens största musiktillställningar och skapa nya kontakter inom musikbranschen. Det är guld värt för oss, säger Kristina Hanses i Kristal and Jonny Boy.
 
- Hemskt kul så klart! Detta är ju något som vi väntat länge på att få göra, vi ser fram emot att ta vår nya musik över Atlanten. Var inte oroliga för oss, Allt kommer bli bra! säger Johan Nordin i Marigold.

Studieförbundet Bilda har tidigare skickat banden Intohimo, Adam & Alma, The Bombettes, Vanbot, Immanu El och The Majority Says till SXSW.

Under South by Southwest samlas musikbranschen från stora delar av världen för att ta del av cirka 2 500 officiella showcasespelningar, seminarier och andra möjligheter till att nätverka. Det gör festivalen till en av världens mest inflytelserika för ny popmusik.


Kontakt och mer info:
Emma Swanström, 072-250 0518, emma.swanstrom@bilda.nu
Wilhelm Blixt, 076-812 62 15, wilhelm.blixt@bilda.nu
www.bildamusik.nu

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.