2017-06-21 11:12Pressmeddelande

Kreativa kosmopoliter i Live at Hearts seminarieprogram

null

På showcase-festivalen Live at Heart möts människor från olika delar av världen. Musiker, filmare, entreprenörer och andra kreatörer. Världsmedborgare som rör sig i miljöer där de kan möta andra och utveckla nya idéer. Till festivalen i Örebro den 30 augusti - 2 september kommer bland andra Musiker mot rasism, svensk-italienske filmaren Erik Gandini och Jennie Abrahamson, som delar med sig av musik och sina erfarenheter.

- I en värld där gränser verkar bli svårare att passera, är det skönt att kunna utveckla en kreativ mötesplats där människor vill mötas för att utveckla nya idéer tillsammans, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart. Att kreativa kosmopoliter hittar till Örebro är viktigt, eftersom det händer det bra saker när olika människor berör varandra. Just nu, med tanke på läget i världen, känns det väldigt viktig.

Diasert och seminarium med Jennie Abrahamson
I Live at Hearts seminarieprogram samsas olika aktörer. Studieförbundet Bilda, som är medarrangör, satsar brett på en serie seminarier och workshops där musiker och låtskrivare får och delar kunskap.

- Vi vill skapa en arena där de som deltar får med sig inspiration och något konkret som hjälper dem att utvecklas i sina karriärer, säger Sara Thorstensson, Utvecklingsansvarig Kultur på Studieförbundet Bilda. Nu satsar vi bredare än någonsin på folkbildning under Live at Heart.

Bilda har bjudit in Jennie Abrahamson som kommer att dela med sig av kunskap och erfarenheter från en gränsöverskridande karriär. Hon har ett budskap, kontrollerar sin egen karriär, har givit ut flera album, turnerat internationellt, har eget skivbolag och har rest världen runt tillsammans med bland andra Peter Gabriel och Sting.

- Jennie Abrahamson kommer till Live at Heart och det blir ett lysande tillfälle för musiker, låtskrivare och andra att inspireras, säger Sara Thorstensson. Vi arrangerar ett seminarium och en Diasert med Jennie Abrahamsson, där det blir såväl kloka ord som väldigt bra musik.

Musiker mot rasisms scen för showcase
En annan organisation som deltar i Live at Heart är Musiker mot rasism och en av rörelsens brittiska grundare, punkpoeten Attila the Stockbroker, kommer till Örebro för att spela och tala. Även Musiker mot rasisms svenske grundare, Alexander Goldmann kommer till Live at Heart för samtal.

- Musiker mot rasism är väldigt välkomna till oss, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart. Att de bildat en lokal förening i Örebro, tar hit inspirerande talare och sätter upp en scen för showcase känns väldigt rätt eftersom vi vill skapa en mötesplats där olikheter är själva kärnan.

Kortfilm som fångar det kosmopolitiska
Även i filmprogrammet tar kosmopoliterna plats. Inte minst genom svensk-italienske filmaren Erik Gandini och hans kortfilm Cosmopolitanism.

- Erik Gandini har i sin kortfilm fångat samma sak som vi vill göra med Live at Heart, säger Åke Lundström. Det handlar om att människor behöver varandra och möten mellan oss är en förutsättning för utveckling. Erik Gandini kommer att visa sin film och hålla ett seminarium om det kosmopolitiska.

Seminarierna under Live at Heart-veckan kommer att hållas på Scandic Grand Hotel i Örebro. 

Andra talare i urval:
Ashland Viscosi, grundare av Creative meets Business (Austin)
Birgitta Haller, manager och grundare av Big Is Promotion
Jim Butler, utvecklingschef för kreativa näringar, City of Austin (USA)
Bijoy Goswami, entreprenörskapsfilosof och grundare av Bootstrap-rörelsen (USA)
Sangeeth Ram, grundare av Sound Awake (Indien)


Live at Heart pågår 30 augusti - 2 september i Örebro. Det fullständiga programmet för Live at Heart utvecklas och kommer att finnas tillgängligt på vår hemsida, liveatheart.se.

Kontaktuppgifter:

Åke Lundström, VD Live at Heart, 070-674 76 20

Sara Thorstensson, Utvecklingsansvarig Kultur på Studieförbundet Bilda, 072-14 15 067

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.


Ämnen: Musik

Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.