2017-03-02 16:39Pressmeddelande

Klubbkväll på internationella kvinnodagen för en mer inkluderande musikscen

null

Den 8 mars anordnas klubb för en mer inkluderande musikscen, på PSB, Skånegatan 80. Av de som står på scen är minst hälften kvinnor eller icke-binära.

Klubben arrangeras av Klubb CooCoo, Studieförbundet Bildas klubbkoncept för en mer inkluderande musikscen, samt Coco Transistor. Syftet är att ge utrymme till musiker som inte identifierar sig som män.

– Vilka som syns på scenen skapar bilder hos publiken kring hur en musiker ska se ut och vara. Vi vill att om du frågar 1000 personer om hur en musiker ser ut, ska du få 1000 olika svar. Så är det tyvärr inte idag. Representation är viktigt, och därför anordnar vi denna klubb på kvinnodagen, säger Alexandra Wanngård, konsulent på Studieförbundet Bilda.

– Jag vill alltid lyfta fram kvinnliga musikskapare men det känns extra fint att göra det på internationella kvinnodagen, säger Sandra Bergman (Coco Transistor).

Om Klubb CooCoo och Coco Transistor

Klubb CooCoo – Bilda för en jämställd musikscen är Bildas klubbconcept för en jämställd och inkluderande musikscen. Utöver klubbkvällar ordnas också mötesplatser för organisationer som arbetar med jämställdhet inom musiksektorn och genom att bjuda in till gruppsamtal kring jämställdhets- och inkluderingsfrågor.

Coco Transistor är det ambulerande klubbconceptet som verkar för ett rikare musikliv på en rad olika scener runt om i Stockholm. Bakom namnet står Sandra Choco Canel Bergman, som har bokat band i över 15 år och brinner för att hjälpa begåvade akter mot toppen.

Mer info om klubben och artisterna:

https://www.facebook.com/events/2012185285675512/

För mer information, kontakta:

 

Alexandra Wanngård, konsulent på Bilda: alexandra.wanngard@bilda.nu, 08-727 18 21

Bilda är ett studieförbund för möten mellan människor. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.