2013-10-15 08:00Pressmeddelande

Jönköping redo för BeatMeet

null

I helgen kommer DJ La Fleur, Tomas Andersson Wij, Promoe, Marie Selander, Fredrik Boltes, Frau Krebs, Loney Dear, Kids on the run, Peter Åstedt, Gillis Bengtsson, Jonas Jonsson från bob hund och HALM och många fler till BeatMeet.
- Nu är allt redo för en stor musik- och deltagarkulturmanifestation. På BeatMeet suddar vi ut gränserna mellan artister och publik och drömmer om så mycket deltagande som möjligt, säger projektledaren Dan Ahnberg.
 

Den musikaliska mötesplatsen BeatMeet, 18-19 oktober, tar plats i flera olika lokaler på Tändsticksområdet i Jönköping och det är ett späckat program som väntar.

Seminarieprogrammet innehåller allt från hur band ska marknadsföra sig till att lära sig grunderna i att skapa elektronisk musik. Bland annat kommer Tomas Andersson Wij och Maria Friedner hålla varsin typ av låtskrivarworkshop och Marie Selander föreläser om kvinnliga musiker under rubriken ”Inte riktigt lika viktigt”.

Givetvis blir det också massor av livemusik. Band som Panda Da Panda, The Mary Onettes, BRONK och Individen & Kungarna kommer att spela på Bongo Bar.
Loney Dear kommer att hålla i en unik diasert – en mix av konsert och samtal.

DJ La Fleur
, som var enda kvinnliga DJ på Summerburst i somras, kommer tillsammans med Frau Krebs, Mija Rättzén Fredrickson och Rojin Kolanc stå för ett rejält DJ-paket på Tegel under fredagen.
Sedan blir det bred genrespridning, allt från metal till country, under Karamellfestivalen som i år ligger under BeatMeet.

Det blir också musikloppis till förmån för Musikhjälpen, filmfestivalen Tellus kommer att pågå, det blir Friskis&Svettis-pass med BeatMeet-bandens musik, dansworkshop med Ambra Succi (från Bounce och koreograf åt bland annat Loreen) och  det kommer gå att köpa rättvisemärkt kaffe.
- Egentligen återstår bara en fråga: Kommer du? säger projektledaren Dan Ahnberg

BeatMeet arrangeras av Studieförbundet Bilda, Fritid Jönköping och Kultur Jönköping.
 
Kontakt och mer info:
Dan Ahnberg
0733-12 21 08
dan.ahnberg@bilda.nu

www.beatmeet.se
#beatmeet13

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.