2015-12-04 09:08Pressmeddelande

Inspirationsdag för volontärer i asylverksamhet

null

Inspirationsdag för volontärer i asylverksamhet

Volontärer i asylverksamhet bjuds in till en inspirationsdag i Bildahuset i Söderhamn den 4 dec kl 9-13. Dagen bjuder bland annat på erfarenhetsutbyte och information om Bildas asylverksamhet.


Välkomna att besöka oss under dagen och få en bild av hur en volontär arbetar aktivt med asylverksamhet. Chans att göra intervjuer med både volontärer och Bilda-anställda.

Plats - Bildahuset i Söderhamn kl. 9:00 – 13:00 fre 4 dec 2016. Kungsgatan 12, Söderhamn

Kontaktpersoner:
Agneta Sundberg profilområdesansvarig Dialog.
Telefon: 0270-62808
Mobil: 070-381 31 05
E-post: agneta.sundberg@bilda.nu

Lena Källström samordnare för Bildas asylverksamhet
lena.kallstrom@bilda.nu
tel
: 0270-628 22

_____________________________________

Program för dagen:

Presentation- lära känna varandra:

  • Presentationsrunda
  • Mingelövning
  • Förväntningar på dagen
  • Hälsingekartan: låtsas att du rullar ut kartan på scenen och placera ut städerna Bollnäs, Söderhamn, Hudiksvall. Be deltagarna placera sej kartan var de bor.

9:40

FIKA med erfarenhetsutbyte vid borden

10:10

Övning: prata två och två vad ni vet om Bilda. Vad vill ni veta mer om Bilda?

Bildainformation; Vilken roll har studieförbundet Bilda? Vad kan Bilda hjälpa till med? Vad är en studiecirkel? Rapportering, närvarolistor, ekonomi (asyl och statlig folkbildning). Folkbildning och folkbildningshistoria

10:45

Bensträckare

10:50

Forts. Bilda info och frågor

11:20

Tips på material och filmvisning

11:50

Avslut: förväntningarna har du fått med dig.

12:00 – 13:00

 LUNCH BUFFÈ och kaffe

13:00 senast

Bildapersonalen tackar alla fantastiska cirkelledare för ett gott arbete!!!

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.