2012-12-06 11:48Pressmeddelande

Immanu El och The Majority Says åker till SXSW i Austin, Texas med Studieförbundet Bilda

null

The Majority Says från Linköping och Immanu El från Göteborg är klara för South by Southwest 2013 i Austin, Texas. Det är tredje året i rad som Studieförbundet Bilda presenterar ny svensk musik på ett av världens största musikevent.

Postrockbandet Immanu El från Göteborg, med ett flertal Europaturnéer och skivsläpp i bagaget, har under hösten 2012 även börjat nosa på Nordamerika genom sin medverkan på bland annat CMJ i New York och Culture Collide i Los Angeles.

- SXSW blir oerhört viktigt för oss! Vi har gjort en stor satsning på USA i år och har ett antal intresserade partners att följa upp med där, säger sångaren och gitarristen Claes Strängberg.

Popbandet The Majority Says från Linköping kommer också få möjligheten att åka med Bilda till SXSW 2013. Under 2012 har de fått ett genombrott med låten ”114” som bland annat varit med i en reklamfilm för Viasat. Nyligen släppte de sitt debutalbum ”Under Streetlights”.

- Ah, det är så soft! Lite kung är hela grejen. Att åka till USA har alltid varit en dröm för oss och äntligen blir den sann, säger Emil Berg i bandet.

Immanu El och The Majority Says får alltså denna chans via Studieförbundet Bilda.

- Vi är både glada och stolta att kunna presentera dessa två akter på SXSW 2013. Vi tror verkligen att de kan representera ny lovande svensk musik på ett utmärkt sätt på festivalen, säger Bildas SXSW-producent Daniel Olsson.

Tidigare Bildaband på SXSW:

2011: Intohimo och Adam & Alma, 2012: The Bombettes och Vanbot

Kontakt och mer info:

Wilhelm Blixt, redaktör Bildamusik.nu, , 076-812 62 15

Daniel Olsson, producent, , 073-626 25 00

Immamu El

The Majority Says

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.