2014-02-18 07:04Pressmeddelande

Hantverk i butik - återbruka i Vetlanda!

null

 

Den 22 februari är det åter dags för en återbruksworkshop i Erikshjälpens butik i Vetlanda. Gör något nytt och unikt av begagnade material och låt kreativiteten flöda!

- Den 16 november hade vi den första workshopen i återbruk och nu är det dags igen, säger Magdalena Swahn, konsulent på Studieförbundet Bilda och initiativtagare till träffarna. - Förra gången var temat ”jul” och deltagarna fick av saker i butiken göra nytt av gammalt. Denna gången är det temat ”glas och porslin” som deltagarna fritt får skapa vad de vill utifrån. Workshopen leds av Judith Engqvist som gärna delar med sig av tips och idéer om kreativiteten tryter.

Syftet till workshopen är att bli inspirerad och lära sig något nytt samtidigt som man under tiden blir påmind om det meningsfulla och miljövänliga i återanvändning.

För deltagaravgiften på 50 kronor får man fika och del av material.

Workshopen är ett samarbete mellan Studieförbundet Bilda och Erikshjälpen i Vetlanda.

Plats: Erikshjälpens second hand, Brudabäcksvägen 3, Vetlanda
Lördag 22 februari kl. 09.30-11.30

Ytterligare upplysningar lämnas av Magdalena Swahn tel 0370-414 88 (samma nr till mobilen) magdalena.swahn@bilda.nu


 

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Ämnen: Hantverk

Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.