2020-01-09 11:08Pressmeddelande

Golden Globe-vinnare på Existentiell Filmfestival Dalarna 2020

Årets affischbild på temat ”Svek” för Existentiell Filmfestival Dalarna som arrangeras den 23–24 april 2020 i Falun. 
(Foto: Pixabay)Årets affischbild på temat ”Svek” för Existentiell Filmfestival Dalarna som arrangeras den 23–24 april 2020 i Falun. (Foto: Pixabay)

I april är Existentiell Filmfestival Dalarna tillbaka för sjuttonde gången med en ny festival. Under temat ”Svek” kommer festivalens deltagare att diskutera aktuella filmer som berör människans upplevelser av svek, både i individens kontakt med samhället och inom våra personliga relationer.  På programmet ser vi den kritikerrosade Golden Globe-vinnaren ”Parasit” av Bong Joon-ho samt Todd Phillips omtalade ”Joker”. Medverkar gör bl.a. regissören Lisa Aschan, Åsa Linderborg, kulturskribent på Aftonbladet samt författaren Lotta Olsson.

Den 23–24 april 2020 går den sjuttonde existentiella filmfestivalen i Falun av stapeln på temat ”Svek” där inbjudna gäster och publik kommer att diskutera filmer som gestaltar just människans erfarenhet av svek.

- Vi vill i år samla upp tolkningar och reflektioner i aktuella filmer som berör upplevelsen av svek - både på strukturella samhälleliga nivåer men även genom personliga relationer, säger Stefan Björnlund, projektledare för festivalen.

Festivalens två särskilda reflektörer blir skådespelaren och regissören Anna Takanen samt filmkritikern och kulturjournalisten Fredrik Sahlin.
...
Existentiell Filmfestival Dalarna är filmfestivalen som sätter samtalet i fokus där allmänmänskliga och existentiella frågor diskuteras i förhållande till samhällsaktuella teman. Sedan 2003 har EFD bjudit på intressanta reflektioner kring utvalda filmer där öppna samtal förs av inbjudna gäster och deltagande publik
...
www.existentiellfilmfestival.seOm Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.


Kontaktpersoner

Projektledare, Existentiell Filmfestival Dalarna
Stefan Björnlund