2017-01-04 14:13Pressmeddelande

Gävle gospel med Sonja Aldén

null

Välkommen till presskonferens med lunch och information om årets artister och festivalen den 23/1 kl. 11.30 på Clarion Winn hotell i Gävle, på restaurang Absint.

Gävle Gospelfestival

27-29 januari 2017

Välkommen till en härlig gospelfest i Gävle, en av Sveriges största gospelfestivaler! Tillsammans med 350 sångare, Sonja Aldén och David Frazier är du välkommen till en helg fylld med inspirerande och medryckande gospel.

Gävle Gospelfestival gästas i år av en amerikansk gospelinstruktör från Dallas, Texas, David Frazier. David är ett musikaliskt geni inom gospelgenren med låtar som återfinns på flertalet Grammy, Stellar och Dove Award vinnarinspelningar. Frazier har skrivit sånger till Yolanda Adams, Shirley Ceasar och över 30 sånger till Hezekiah Walker bl.a. I Need You To Survive och How Much We Can Bear. Med värme, humor och knivskarp muskalitet kommer han leda masschoir genom en inspirerande repertoar.
Besök David Fraziers webbplats >

Årets svenska gästartist blir den underbara Sonja Aldén som deltar i festivalen för andra gången.
Besök Sonjas hemsida >

Naturligtvis medverkar även Anki och Magnus Spångberg i festivalen! De arbetar i hela Norden med att inspirera körer. De reser regelbundet till USA för att hämta inspiration från olika gospelkyrkor. Anki och Magnus har turnerat med artister som Christer Sjögren, Charlotte Perrelli, Carola och Sanna Nielsen.
www.sjungmedspangberg.se

Festivalen startar med repetitioner på fredag kväll i Betlehemskyrkan. Vi fortsätter att repetera under lördagen för att sedan på söndagen förflytta oss till Gävle Konserthus där det hela avslutas med en stor härlig gospelfest.

Mer information finns på: www.gavlegospel.com samt www.facebook.com/gavlegospel

Information

Projektledare: Anna och Hans Helmerson 070 - 414 07 19
Bilda: Hasse Spennare 070 - 330 40 03
Sensus: Karin Sundin 018 - 66 19 64, 070 - 237 37 70

Arrangör: Gävle Gospel i samarbete med studieförbunden Sensus och Bilda,
Gävle Kristna Råd, Betlehemskyrkan samt Gävle Konserthus.

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.


Ämnen: Musik

Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.