2013-06-13 10:38Pressmeddelande

Galet italienskt i Flottsund

null

På söndag blir det en högtidsstund för musikälskare i allmänhet och barockmusikälskare i synnerhet i Flottsundskyrkan. Då kommer nämligen Johan Lindström och Rebecka Karlsson att bjuda på virtuos barockmusik på högsta professionella nivå. 

Johan Lindström spelar cembalo och Rebecka Karlsson barockviolin.

Rebecka Karlsson har studerat violin och barockviolin vid Musikhögskolan i Stockholm, vid Conservatorio di Musica G.B. Martini i Bologna, Italien, samt vid Staatliche Hochschule für Musik i Trossingen, Tyskland. Förutom detta har Rebecka tagit mästarkurser för bl.a. Stefano Montanari och Rachel Podger. Hon har spelat med ensembler som Hofkapelle München och Hassler Consort, och hon spelar regelbundet med bl.a. Drottningholmsteaterns orkester och Nordiska Kammarorkestern. 

Sedan våren 2012 är Rebecka medlem i Drottningholms Barockensemble. Rebecka är också anlitad för olika solo- och konsertmästaruppdrag. Rebecka är även verksam som frilansviolinist och pedagog, bosatt i Stockholm.

Konserten hålls söndag 16 juni kl 18.00 i Flottsundskyrkan, Granebergsvägen 6 i Sunnersta, cirka en mil söder om centrala Uppsala. Arrangörer är Uppsala Missionskyrka och Studieförbundet Bilda.

MER INFO:

Kontakta Johan Lindström, mobil: 073-654 64 98, e-post: johan.e.lindstrom@gmail.com

 

 

Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.Om Studieförbundet Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi har verksamhet i hela landet och har ett studiecenter i Jerusalem. Vi arbetar med folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram. I Bilda möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; människor i alla åldrar. Vår vision är Bilda för hela livet. I den lägger vi in vår övertygelse om varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Vi vill hävda gruppers rätt att själva uttrycka sin identitet, bli bemötta med respekt, och få del av inflytande och resurser på lika villkor.